Societat

La Fira del Cavall de Cambrils es converteix en una cita ineludible dins el món equí

Per Èlia Bellmunt

A dalt, l’espectacle equí del Club Hípic Sa Creueta de Maó. A sota, la prova de doma clàssica és l’única prova puntuable a tot Catalunya de la Copa ANCCE.

La sisena Fira del Cavall de Cambrils va aplegar més de 190 cavalls del 9 al 12 de juny al Parc del Pinaret de Cambrils. Enguany es van disputar dues proves: el concurs morfofuncional i la Copa ANCCE (Asociación Nacional de Criadores de Caballos Pura Raza Española) de doma clàssica. Ambdues proves són puntuables per a la final d’Espanya que es disputa al Sicab de Sevilla. L’excepcionalitat de la Fira d’enguany ha estat que la prova de doma clàssica disputada a Cambrils era l’única puntuable a tot Catalunya. Així doncs, la Fira de Cambrils es convertia en una cita ineludible del món equí.

L’organització de la Fira es va veure desbordada per l’allau de participants. Dues setmanes abans de l’inici de la Fira es van haver de tancar les inscripcions. Tot i això, es van deixar més de 50 cavalls en llista d’espera. La quantitat de participants va obligar a avançar l’inici de les proves i de la Fira, respecte a les edicions anteriors, de divendres a dijous a la tarda.

Els membres de l’esplai Gripau Blau van participar en la sessió d’equinoteràpia
L’espectacle

El vessant lúdic de la Fira del Cavall va ser enguany l’espectacle presentat pel Club Hípic Sa Creueta de Maó, que participa en l’espectacle de Sant Joan a Ciutadella. Aquest espectacle requereix de la participació activa dels assistents, als quals es donen unes cartolines de colors i han d’animar els cavalls que duen robes del mateix color de les cartolines. Aquest espectacle es va representar una vegada al dia durant tota la Fira i es va completar amb dos números a càrrec de l’hípica Antonio Santiago de Cambrils.

La Fira també va comptar amb una sessió d’equinoteràpia per als membres de l’esplai Gripau Blau de Cambrils. Una novetat de la Fira d’enguany va ser una conferència sobre veterinària a càrrec de Consuelo Serres –doctora en Veterinària i professora associada de la Universitat Complutense de Madrid–.

Balanç

Lluís Planas –president de l’Associació d’Aficionats al Cavall de Pura Raça Espanyola de Cambrils– fa un balanç molt positiu de la sisena Fira del Cavall: “hem tingut participants vinguts de les Illes Balears, l’Aragó, el País Basc, Catalunya, el País Valencià i Andalusia”. L’edició d’enguany de la Fira del Cavall de Cambrils ha tingut un pressupost a l’entorn de 60.000 euros.

§ Classificacions del VI Concurs Morfològic §

Millor criador Club del Caballo, Reus
Millor ramaderia expositora Yeguada Cam May Nou, Roca del Vallès
Campió de la raça Aaron VI, Yeguada Can May Nou
Campiona de la raça Hermosa XL, Yeguada Oliver Gelabert
Campió jove de la raça Fátimo-Mango I, Yeguada Andic, Vilanova
Campiona jove de la raça Camelia 10, Yeguada Velasco-Gonzalez, Barcelona
Campió jove millors moviments Yeye Jem, Yeguada Martet, Vilanova
Campió adult millors moviments Seni-Luis I, Yeguada Boni e Hijos, La Canonja
Campió absolut funcionalitat Amoroso L, Yeguada J.M. Miño SL, Alacant

Comenta aquest article