Informació general

Solidaritat

El Banc de Sang i Teixits recull donacions avui al casal d'Avis i Àvies Baix Camp

L'entitat fa una crida a cambrilencs i cambrilenques perquè hi acudeixin entre les 10 i les 14 hores i entre les 17 i les 21 hores

Per Redacció

Donació de sang a Cambrils, l'any 2021
Donació de sang a Cambrils, l'any 2021 | Berta Ruiz

El Banc de Sang i Teixits estarà, durant el dia d'avui, recollint donacions de sang al casal d'Avis i Àvies Baix Camp (entrada per la plaça de l'Ajuntament). La situació de les reserves és baixa després de Nadal i l'entitat fa una crida als cambrilencs i les cambrilenques per augmentar-les amb l'objectiu de fer front a les necessitats dels hospitals. Les donacions es podran fer entre les 10 i les 14 hores i entre les 17 i les 21 hores.

Entre el 10 i el 19 de gener s'espera que al voltant de 10.000 persones vinguin a donar als principals hospitals catalans, i les més de 78 campanyes mòbils repartides per tot el territori. Sota el lema “Fer-ho entre tots és molt nostre”, la Marató d’enguany posa el punt de mira al gest de donar com un acte d’altruisme col·lectiu que uneix donants i receptors en un mateix objectiu. Per això, enguany el Banc de Teixits fa una crida a venir a donar i implicar-hi la família, els amics, els companys de feina, els equips esportius, o els veïns i veïnes.

Aquest 2024 més de 70.000 persones ingressades als centres hospitalaris de Catalunya necessitaran alguna transfusió de sang, plasma o plaquetes provinents de la donació de sang. El cert és que aquest any caldran més de 260.000 donacions per a cobrir aquestes necessitats dels pacients.

Del total de transfusions que es fan diàriament a Catalunya, el grup que requereix més transfusions de sang actualment és el de les neoplàsies, un 34%, seguit de les de l’aparell digestiu, un 15,5%, i en tercer lloc, hi ha el de les malalties cardiovasculars, que suposen un 12’3 % del total. Les patologies cròniques lligades a l’augment de l’esperança de vida són les que requeriran més transfusions de sang en el futur.


De fet, l’edat mitjana dels pacients que reben sang ha augmentat en la darrera dècada i se situa ja pels volts dels 73 anys. Aquest grup de pacients de més de 70 anys representa el gruix majoritari dels receptors de sang (un 56,6%). L’altre grup d’edat més important i el que més ha crescut és el dels pacients de 80 anys en endavant, que representa el 32% dels transfosos.

Comenta aquest article