Informació general

Cambrils acollirà el proper cap de setmana i per segon any consecutiu el Campionat de Catalunya de Curricà Coster

Per Judit Pinazo



Juan José Mestre i Francesc Vidal, el passat divendres en roda de premsa
Els propers 21, 22 i 23 de setembre de 2007 es celebrarà a Cambrils el II Campionat Ciutat de Cambrils, Campionat de Catalunya de Curricà Coster. Aquest és el segon any que el municipi acull aquest campionat a nivell nacional, on està previst que hi participin unes 50 embarcacions, la meitat de Cambrils i la resta provinents dels ports catalans des de Port Ginesta (el port esportiu de Sitges) fins a l'Ampolla. El passat divendres es va fer la presentació d'aquesta segona edició que va comptar amb la presència del delegat de la secció de pesca del Club Nàutic Cambrils –Francesc Vidal– i Juan José Mestre, membre també de la secció de pesca.

El curricà de costa és una tècnica de pesca esportiva de les més antigues que existeixen i que consisteix a pescar amb la barca en moviment, arrossegant una corda, tècnicament anomenada línia, i amb un esquer al final, viu o artificial. La tècnica té en compte la normativa establerta per la Federació Catalana de Pesca Esportiva. Destacar que el campionat que se celebrarà a Cambrils es caracteritza per apostar per la pesca sostenible, ja que augmenta considerablement els pesos mínims de les captures i redueix la resistència de la línia a 20 lliures, fet pel qual el pescador té menys avantatge davant de les captures.

Les espècies vàlides per a la puntuació seran la bacoreta, llampuga, meva, tallahams, palometa, bonítol, serviola, dèntol i llobarro.

El campionat s'iniciarà divendres amb la reunió dels patrons i la competició es realitzarà en dues mànegues, la de dissabte de 8 de matí a les 5 de la tarda i la del diumenge de 8 del matí a les 2 del migdia.

Per acollir el campionat, el Club Nàutic de Cambrils instal·larà una carpa al moll de Ribera de 500 metres quadrats, que acollirà els 150 membres de la tripulació i els prop de 300 assistents que està previst que participin en el campionat.

L'organització de l'esdeveniment compta amb la participació de nombrosos comerços de Cambrils i poblacions del litoral, que han col·laborat en l'aportació dels obsequis que s'entregaran als participants durant el sopar de gala que se celebrarà dissabte 22 al vespre.

Comenta aquest article