Informació general

Política

El govern municipal treballarà per dissoldre INGESOL

Segons va confirmar Camí Mendoza, es refarà el calendari que es va redactar abans de la moció de censura perquè l'Ajuntament assumeixi aquestes competències

Per Andreu Dalmau

Imatge de l'equip de govern durant el ple del passat 22 de desembre
Imatge de l'equip de govern durant el ple del passat 22 de desembre | Andreu Dalmau

En el passat ple extraordinari del 22 de desembre es va conèixer que el govern té la intenció de dissoldre l'empresa municipal INGESOL. Tal com va apuntar la portaveu d'Esquerra Republicana, Camí Mendoza, abans de la moció de censura del 2021, el govern que ella liderava ja va establir un calendari per a la supressió d'aquest ens públic que s'encarrega de la gestió de les llars d'infants, les platges i l'oficina d'habitatge de Cambrils.

Aquest calendari no va ser aprofitat pel següent govern, encapçalat per Oliver Klein, que va ser qui va preguntar al govern per les intencions respecte a INGESOL. “És una empresa que tracta serveis molt diferents i, tot i que hi havia la possibilitat de dissoldre-la, el nostre govern no va tenir temps material per fer-ho”, va explicar l'actual cap de l'oposició, “qui és el futur més immediat d'aquesta empresa?”. “M'estranya que vostè no se'n recordi d'aquest tema”, va respondre amb ironia Mendoza, “hi havia un consens del plenari i un calendari per tirar endavant la dissolució i vostès no ho van fer”.

Per la seva banda, David Chatelain, portaveu del PP i antic regidor d'Hisenda, va rebatre Mendoza: “no vam dissoldre INGESOL perquè nosaltres la vam arreglar econòmicament”. Chatelain va afirmar que l'empresa municipal es trobava “pràcticament en fallida” quan van entrar a formar part del govern i la seva gestió va permetre “equilibrar la situació”. “No es va demanar la dissolució perquè intentàvem arreglar el que estava fet un desastre”, va apuntar.

Camí Mendoza va contestar el portaveu del PP dient que “només li interessa la part econòmica i no els serveis que s'ofereixen des d'INGESOL, nosaltres volem dissoldre l'empresa perquè l'Ajuntament pot liderar la gestió d'aquests serveis i millorar-los”. La portaveu d'ERC va confirmar que el govern actual ja està treballant en un nou calendari per a la dissolució de l'empresa.

Més enllà del debat que es va esdevenir, tots els regidors del consistori van votar a favor del motiu pel qual s'havia començat a parlar de l'empresa municipal: la sol·licitud d'un crèdit a dotze mesos de 100.000 euros per part de l'Ajuntament per satisfer una sèrie de factures d'INGESOL.

Comenta aquest article