Societat

Festes

Els Heralds de Ses Majestats els Reis d’Orient porten la màgia a Cambrils (Conté galeria fotogràfica)

Desenes de xiquets i xiquetes reben amb molta il·lusió als emissaris reials, que anuncien la imminent arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar

Per Cristina Sierra

Els Heralds de Ses Majestats van ser rebuts per desenes de xiquets i xiquetes
Els Heralds de Ses Majestats van ser rebuts per desenes de xiquets i xiquetes | Cristina Sierra

La il·lusió i la màgia van ser les protagonistes, ahir al matí, de l’arribada dels Heralds de Ses Majestats els Reis d’Orient a Cambrils. Desenes de xiquets i xiquetes van omplir les Escales Reials per a rebre amb molta emoció als emissaris reials, que van anunciar la imminent arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar al municipi.

A les 11 hores, els Nyanyos Timbalers van posar el ritme al Port. Els membres més petits de l’entitat no podien amagar el seu nerviosisme per l’arribada per mar dels Heralds, que a les 11.30 hores, molt puntuals, van fer acte de presència i van ser rebuts per la regidora de Festes, Teresa Recasens

Va ser aleshores quan els xiquets i xiquetes que omplien el Mollet del Rec van començar a cridar d’emoció i a lliurar les seves cartes als ajudants mentre aquests els saludaven i els hi donaven caramels. També es van poder veure cartells que donaven la benvinguda als Heralds.

Els emissaris reials van pujar a la carrossa que van estrenar l’any passat per llegir el missatge de Ses Majestats, que arribaran a Cambrils aquest proper divendres 5 de gener a la tarda. A continuació, van iniciar un recorregut per tota la façana marítima i, com a novetat, van tornar a passar per la Rambla de Jaume I després que l’any passat no ho poguessin fer per les obres de remodelació. La comitiva va continuar cap a l’Eixample i fins a la Vila. 

Els Reis d’Orient arribaran per mar el dia 5 a les 19 hores

Durant aquests dies previs a l’arribada dels Reis d’Orient els xiquets i xiquetes tindran més oportunitats de veure als ajudants reials. Dimarts 2 de gener a partir de les 18.30 hores els Carters Reials i els Heralds aniran a les places de la Vila i de Mossèn Joan Batalla per a recollir les cartes de tots aquells xiquets i xiquetes que ja la tinguin preparada. Dimecres 3 de gener, a partir de les 17 hores, hi haurà la passejada dels Heralds i els Patges per diferents carrers de Cambrils.

La gran arribada de Ses Majestats serà el divendres 5 de gener a les 19 hores. Una hora abans, hi haurà un grup d'animació per amenitzar l'espera i a les 18.50 hores els focs d'artifici anunciaran l'arribada de Ses Majestats a les Escales Reials. A continuació s'iniciarà la gran Cavalcada que enguany tornarà a passar per la Rambla de Jaume I i finalitzarà a la plaça de l'Ajuntament, on seran rebuts per l'alcalde, Alfredo Clúa, que els lliurarà la clau màgica per a poder entrar a totes les cases del municipi.

Dissabte 6 de gener, a partir de les 9 hores, els Reis d'Orient, acompanyats dels seus Patges i Heralds, començaran a repartir els regals a aquelles famílies que ho hagin sol·licitat prèviament. Aquest any, el repartiment s'iniciarà pel barri de la Parellada, la plaça del Pòsit i les urbanitzacions de Llevant i Ponent. A les 10 hores, es començarà al barri Nou Cambrils.