Informació general

Serveis

Plega l'empresa que regentava el bar restaurant del Casal de la Gent Gran

El local està tancat des del 24 de desembre i la regidora de Benestar Social va explicar en seu plenària que «ja hi ha una nova empresa» que es farà càrrec del servei

Per Andreu Dalmau

El bar del Casal va tancar portes el passat 24 de desembre
El bar del Casal va tancar portes el passat 24 de desembre | Cristina Sierra

L'empresa que ha portat el bar restaurant la Casal de la Gent Gran des de l'estiu de 2019 deixa d'oferir el servei. Segons es va saber en seu plenària el passat 22 de desembre, Los Urales 2012 SL –així es diu l'empresa fins ara concessionària– havia demanat la rescissió del contracte, ja que es trobava fora de termini. L'Ajuntament ja ha trobat un nou titular a qui atorgar-li el servei que mantindrà les mateixes condicions.

La informació es va conèixer després que Oliver Klein, cap de l'oposició, preguntés per un decret d'alcaldia que feia referència a aquest servei. Segons ha explicat Teresa Recasens, regidora de Benestar Social, a revistacambrils.cat, el concurs per escollir la nova empresa adjudicatària es va engegar fa “dos o tres mesos”, quan l'empresa actual va comunicar que no voldria renovar el contracte per problemes personals dels propietaris. “Vam demanar que aguantessin oberts durant les festes, però no han pogut i van tancar el passat 24 de desembre”, exposa Recasens.

La regidora va explicar que, abans que la nova empresa comenci a oferir el seu servei, l'Ajuntament haurà de “netejar, fumigar i canviar una sèrie d'electrodomèstics” el bar restaurant . “Com a molt, el servei estarà tancat quinze dies, el temps que necessitem per arreglar l'espai perquè es pugui donar el millor servei possible”, argumentava la regidora, que afegia que, “ara mateix ja s'està pintant el local i, quan l'empresa actual ho reculli tot, es passarà a la desinfecció i renovació”.

Cal recordar que la licitació d'aquest servei no ha estat mai senzilla, ja que, abans que se'n fes càrrec l'empresa actual, el concurs va quedar desert dues vegades perquè ningú volia encarregar-se de la reforma necessària per reobrir el restaurant. Vist el poc èxit d'aquestes dues licitacions –2017 i 2018–, el consistori es va haver de fer càrrec d'unes obres per valor de gairebé 53.000 euros per reformar i ampliar la cuina del local. En total, el bar va estar tancat dos anys i mig, però, el 2019, es va poder reobrir el restaurant, un equipament que va ser un referent durant anys per desenes de ciutadans de la tercera edat que dinaven al local diàriament per un preu mòdic.

Comenta aquest article