Societat

Nadal

Tradició i solidaritat es tornaran a unir al Tió Solidari de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar

Aquesta iniciativa oberta a tot el municipi de Cambrils se celebrarà, com sempre, a la vigília de Nadal, aquest proper diumenge 24 de desembre al matí

Per Maria Vidal

Imatge del Tió Solidari de l'Agrupament Escolta Gent de Mar, l'any passat
Imatge del Tió Solidari de l'Agrupament Escolta Gent de Mar, l'any passat | Lluís Rovira i Barenys

El Tió Solidari de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar arribarà, un any més, el matí del 24 de desembre. Tots els xiquets i xiquetes de Cambrils el podran fer cagar a canvi d’un aliment de primera necessitat, que posteriorment serà donat a Càritas.

Com ja és tradició, el Tió farà dues parades. La primera serà a la plaça de la Vila a les 11 h, i després es desplaçarà fins a la plaça de l’església de Sant Pere, on cagarà a partir de les 12.30 h.

Llarga tradició

Aquesta iniciativa benèfica organitzada per l’AEiG Gent de Mar és tot un emblema de les dates nadalenques a Cambrils, ja que compta amb una llarga trajectòria. Al llarg de tots aquests anys, el Tió Solidari ha permès acostar aquesta tradició catalana a molts infants cambrilencs nouvinguts que no la coneixen o que no tenen l’oportunitat de celebrar-la amb les seves famílies.

A més, fomenta la recollida d’aliments essencials a l’entrada de les festes nadalenques a la vegada que col·labora amb Càritas, de manera que promou la cooperació entre les entitats cambrilenques i la connexió amb la comunitat. Així doncs, es tracta d’una iniciativa única pels anys d’història que acumula, per la gran participació que sempre ha tingut i pel seu caràcter popular i solidari, mentre que també contribueix a mantenir viva aquesta antiga tradició catalana. De ben segur que el Tió de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar ha creat records especials a la ment de molts infants cambrilencs.

Comenta aquest article