Cultura

Música

El concert de Nadal de la Coral Verge del Camí recapta 2088 euros per a la investigació de la malaltia de dos nens cambrilencs

El conjunt dirigit per Robert Faltus va estar acompanyat per l’organista Josep Mateu i va oferir un programa tradicional i religiós

Per Andreu Dalmau

La Coral Verge del Camí actuant a l'Ermita
La Coral Verge del Camí actuant a l'Ermita | Andreu Dalmau

La Coral Verge del Camí va oferir, ahir al vespre, el seu tradicional concert de Nadal a la Cripta de l’Ermita. Enguany, el vessant solidari d’aquesta actuació tenia un caire local, ja que els 2088 euros recaptats amb la taquilla inversa es destinaran a la investigació de la deficiència ADSL, una malaltia que afecta dos germans cambrilencs: l’Anton i l’Andreu Torres Guix.

El pare dels nois, Joan Torres, va agrair la solidaritat a un públic que va omplir els bancs de l’Ermita. “Vaig ser cantaire de la Coral durant més de vint anys i que ara ens puguin ajudar d’aquesta manera és un goig”, explicava, “amb aquesta investigació anem a contrarellotge, però sentim que no estem sols”. Tal com confirmava la presidenta de la Coral, Lídia Utset, l’agrupació és “com una gran família” i van estar encantats d’ajudar un excantaire com Torres.

La Coral Verge del Camí va estar acompanyada, en aquesta ocasió, per l’organista Josep Mateu. Aquest instrument li va donar un to més solemne al programa, integrat per cançons religioses i nadales populars catalanes. L’acústica de l’Ermita va emmotllar a la perfecció les veus dirigides per Robert Faltus amb l’instrument de Mateu, oferint un ambient càlid i acollidor.

Josep Mateu va tocar l'orgue de l'Ermita (Foto: Andreu Dalmau)

 

A la primera part del concert, la coral va cantar, sense l’acompanyament organístic, Glòria, d’Athos Palma, O Magnum Mysterium, de Tomás Luis de Victoria, Ave Maria de Jacob Arcadelt i Bogoroditse devo, de Sergei Rachmaninov.

L’orgue va aparèixer interpretant en solitari un preludi i se sumaria a la coral en el Sanctus d’Urmas Sisaks i el Cantique de Gabriel Fauré. Abans de la darrera part del concert, Mateu va fer gala del seu virtuosisme fent una excel·lent improvisació sobre el conegut tema d’Adeste Fideles que arrencaria un llarg aplaudiment del públic. Sis nadales tradicionals, arranjades per Jordi Domènech, i Pels volts de Nadal, composta per Faltus; van donar-li el color nadalenc a un concert que es va tancar amb l’Hallelujah del Messies de Georg Friederich Händel.

El públic, que va ovacionar dempeus als músics, va poder fer els seus donatius en sortir del concert.

L'Ermita es va omplir per escoltar el concert de Nadal (Foto: Andreu Dalmau)

 

Comenta aquest article