Cultura

Música

El jazz gamberro del Benjamin Herman Trio dona el tret de sortida a un nou cicle de Nadal de La Mar de Jazz

La banda neerlandesa va fer gaudir el públic del Teatre del Casal amb la seva música vibrant i elèctrica

Per Andreu Dalmau

Benjamin Herman (saxo) va estar acomanyat per Thomas Pol (contrabaix) i Jimmi Heuting (bateria)
Benjamin Herman (saxo) va estar acomanyat per Thomas Pol (contrabaix) i Jimmi Heuting (bateria) | Andreu Dalmau

El Benjamin Herman Trio va aterrar ahir al Teatre del Casal amb el seu jazz canalla i gamberro per donar el tret de sortida al cicle de Nadal de la Mar de Jazz. L’agrupació liderada pel saxofonista que dona nom al grup va exhibir la seva música exuberant, importada de Rotterdam, sobre l’escenari cambrilenc.

Herman encapçala la formació que completen Thomas Pol, contrabaix, i Jimmi Heuting, bateria. Dos joves músics a l’alçada del veterà saxofonista, una eminència en el món del jazz als Països Baixos i a Europa. Tots tres van correspondre les expectatives amb una música elèctrica i vibrant que va arrancar els aplaudiments del públic una vegada rere l’altra.

El Benjamin Herman Trio va interpretar temes propis, dels àlbums True Loves Flame i, sobretot, del més recent: Nostalgia Blitz. La majoria de cançons, trepidants, van trobar el contrapès en temes més lents com A place I don’t know, única cançó on Herman va cantar tot i, com ell mateix va admetre, no ser un bon cantant. A més de temes del mateix Herman, la banda també va homenatjar diversos músics —interpretant algunes de les seves cançons— i poetes holandesos, acompanyant alguns dels seus versos amb música.

L’estil del saxofonista de Rotterdam no només es feia notar a nivell musical, sinó amb la seva carismàtica posada en escena. Herman es va posar el públic a la butxaca amb la seva comèdia entre cançó i cançó i amb el seu excèntric vestuari: americana i pantalons verds, corbata a ratlles i uns mocassins dels quals va presumir orgullós. No en va ha estat escollit dues vegades com l’Holandès Millor Vestit per la revista Esquire.

El cicle nadalenc de La Mar de Jazz continua el 30 de desembre amb el concert de Jaume Vilaseca a la Cripta de l’Ermita. Les entrades costen 10 euros i es poden adquirir a codetickets.com

Comenta aquest article