Informació general

Solidaritat

402 famílies rebran el primer oli solidari provinent de les oliveres municipals

Jardineria Bordera ha collit 5.462 quilos d'olives arbequines amb les que s'han fet 804 litres distribuïts en garrafes de 2 litres

Per Cristina Sierra

El lliurament de l'oli solidari es va fer ahir al matí a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola
El lliurament de l'oli solidari es va fer ahir al matí a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola | Cristina Sierra

Un total de 402 famílies cambrilenques en situació de vulnerabilitat i/o exclusió social rebran l'oli solidari provinent de les oliveres de titularitat municipal. Una acció, impulsada per Jardineria Bordera, que es va presentar ahir al matí a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola, que s'ha encarregat de fer l'oli distribuït en garrafes de 2 litres que es lliurarà abans de Nadal.

La regidora de Benestar Social, Teresa Recasens; el president de la Cooperativa Agrícola, Pau Serra, i l'empresari Xavi Bordera van lliurar les 402 garrafes obtingudes dels 5.462 quilos d'olives arbequines a les tres entitats que formen part de la Xarxa de Distribució d'Aliments: Creu Roja, Càritas Sant Pere i Càritas Santa Maria.

Com van explicar els responsables, cada associació en rebrà 134 per repartir-les entre les famílies que necessiten ajuda per poder menjar. Actualment, el nombre de famílies és de prop de 500 i des de les entitats van exposar que es podrà arribar a totes gràcies al Gran Recapte i a la compra de més litres d'oli. "L'oli és un producte que ha pujat molt de preu i escasseja. És un producte de qualitat. Volem agrair aquesta iniciativa i animar a la gent a fer més accions solidàries”, va dir Víctor Mangrané, coordinador de Creu Roja.

A la roda de premsa, Teresa Recasens va agrair la feina duta a terme per Jardineria Bordera durant el mes de novembre. Cal recordar que va ser l'empresa cambrilenca la que es va posar en contacte amb el consistori per poder collir les olives de les oliveres públiques per a finalitats socials. "Només s'ha recollit l'oliva arbequina perquè si no no hagués pogut entrar al molí de la Cooperativa Agrícola", va afirmar la regidora.

El president de la Cooperativa va destacar la qualitat de l'oli obtingut i va apuntar que fa uns anys ja es va intentar fer aquesta acció, però que no va ser possible.

Per la seva part, Xavi Bordera va agrair el suport de l'equip de govern i de la Policia Local. "Per nosaltres ha estat un plaer fer aquesta feina. Tenim el millor oli del món", va manifestar l'impulsor d'aquesta iniciativa que també ha comptat amb la col·laboració de Gràfiques Ortiga, que ha dissenyat les etiquetes.

Per tirar endavant la iniciativa, l’Ajuntament, com a titular de les finques, ha hagut de regularitzar aquesta activitat agrària, donant-se d’alta del registre de productors, i autoritzar l’empresa de jardineria per poder recollir les olives.

Les garrafes de 2 litres compten amb una etiqueta especial elaborada per Gràfiques Ortiga

 

Comenta aquest article