Esports

Mitja Marató de Cambrils

La 15a edició de la Mitja Marató de Cambrils passarà per la Rambla Jaume I

Segons l'organització, es podria arribar als 1.500 inscrits i, si fos així, seria la mitja marató més gran de la província de Tarragona

Per Andreu Dalmau

Alfredo Clúa i Camí Mendoza mostrant la samarreta oficial de la competició, feta de materials 100% reciclables
Alfredo Clúa i Camí Mendoza mostrant la samarreta oficial de la competició, feta de materials 100% reciclables | Andreu Dalmau

La Mitja Marató de Cambrils passarà per primera vegada per la Rambla Jaume I en la seva 15a edició. La competició esportiva, que se celebrarà el 25 de febrer, estrenarà aquest nou traçat viari en un nou recorregut que també passarà per tota la façana marítima. L'organització preveu que s'arribi als 1.500 participants i, en cas d'assolir aquesta xifra, seria la mitja marató més gran de la província.

L'alcalde, Alfredo Clúa, destacava la “tradició” que suposa aquesta cursa, una data “importantíssima a l'agenda esportiva de la Costa Daurada”. Per la seva part, la regidora de Turisme i Esports, Camí Mendoza, apuntava a l'atractiu del nou traçat pels esportistes i el fet que això repercuteixi també en la desestacionalització del turisme. “També és important posar en valor l'esport femení”, reivindicava la regidora, “està previst que la participació femenina creixi fins al 30% en aquesta edició”.

De moment, ja hi ha més de 400 corredors apuntats, més del doble dels que hi havia l'any passat –quan es va arribar als 1.300 esportistes– a la mateixa alçada. Un 35% dels que s'han apuntat procedeixen de fora de la província i un 20% de fora de Catalunya. També creix la participació internacional fins al 5%.

Circuit per la façana marítima

Pel que fa al nou recorregut, la novetat de la Rambla Jaume I suposarà també una millora per a la mobilitat del municipi durant el transcurs de la competició, ja que es tallaran menys carrers. Això també suposa una reducció de la implicació de la Policia Local i auxiliars al circuit. Juanan Fernández, organitzador de la cursa, destacava que passar per la Rambla farà el circuit “protegit del vent, més ràpid, més cèntric i, per tant, més fàcil perquè s'involucri la ciutadania”.

Nou recorregut de la 15a Mitja Marató de Cambrils (Foto: Cedida)

 

La sortida es farà a la plaça de l'Ajuntament, els corredors baixaran pel costat de la riera fins a la rotonda de la Vela i recorreran l'Avinguda Diputació fins a l'alçada del Cambrils Park. Un cop allí, faran mitja volta i, en aquest trajecte de tornada, correran per tota la Rambla Jaume I d'anada i de tornada per continuar la part final de la cursa fins al Pavelló. Els competidors de la mitja marató faran dues vegades aquest circuit i, els participants de la cursa de 10 quilòmetres el faran una sola vegada. La cursa en patins 10k Roller també farà aquest circuit i la seva sortida es durà a terme cinc minuts abans que la dels corredors.

La competició continuarà apostant per la sostenibilitat: les samarretes dels esportives estan fetes amb material reciclat i els cotxes de l'organització seran 100% elèctrics.

L’Apunt

Competició per marques de cotxe
Com a curiositat d'aquesta edició, els corredors també “representaran” a una de les marques de cotxe del grup Oliva Motors, el patrocinador principal de la cursa. En el moment de la inscripció, els esportistes hauran de triar entre BMW, Mini, Motorrad, Peugeot, Citroën, Opel, Honda, MG i JAC Motors; i la marca a la qual representi el guanyador de la cursa, serà la marca oficial de la Mitja Marató de Cambrils en la seva pròxima edició.

Comenta aquest article