Informació general

Turisme

Es compleixen les expectatives d'ocupació pel pont de la Puríssima

La demarcació ha rebut principalment turistes de proximitat, que han fragmentat la seva estada entre dues i tres nits de mitjana

Per ACN

Una parella de turistes al càmping la Llosa
Una parella de turistes al càmping la Llosa | ACN

En un context de temporada baixa, la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme (FEHT) celebra les dades registrades al llarg d'aquest pont de la Puríssima. Actualment, només un de cada cinc allotjaments turístics de la demarcació continua obert, però aquests han assolit entre un 70% i un 80% d'ocupació. “Vint anys enrere, això era gairebé impensable en aquestes dates de desembre”, ha assenyalat el portaveu de la FEHT, Xavier Guardià, que ha apuntat els esdeveniments esportius i l'atractiu de la zona com a reclams per als visitants.

Pel que fa al perfil del visitant, durant aquest pont de la Puríssima la demarcació ha rebut principalment turistes de proximitat, que han fragmentat la seva estada entre dues i tres nits de mitjana. Segons Guardià, aquesta tendència s'ha registrat al llarg de tota la temporada. “La inflació ha fet que les famílies no deixin de fer vacances o ponts, sinó que els han reduït”, ha asseverat.

Després d'aquest pont, el sector ja posa la mirada en les dates de Nadal i Cap d'Any, quan preveuen penjar el cartell de complet, si bé els caps de setmana previs augura que seran més fluixos.

D'altra banda, Guardià ha pronosticat que la política de les cancel·lacions gratuïtes en els allotjaments turístics s'anirà normalitzant com abans de la pandèmia. Segons el portaveu de la FEHT, les facilitats per anul·lar les reserves s'aniran reduint i tornaran a tenir un cost per als clients.

Comenta aquest article