Informació general

Nadal

Un tobogan de 40 metres i un tió gegant, les principals novetats de la campanya de Nadal

Més d'un centenar d'activitats traslladaran l'esperit nadalenc als carrers i les places de Cambrils

Per Andreu Dalmau

La plaça Mossèn Batalla serà un dels epicentres de les activitats
La plaça Mossèn Batalla serà un dels epicentres de les activitats | Andreu Dalmau

Un cop enceses les llums de Nadal, Cambrils ja es prepara per celebrar les festes amb més d'un centenar d'activitats que ompliran de vida els carrers de la ciutat. Les grans novetats es trobaran a la Rambla Jaume I, que viurà la seva primera temporada nadalenca des de la seva remodelació amb les gran atraccions d'un tobogan de 40 metres i un tió XXL.

El tobogan gegant arribarà a Cambrils el divendres 15 de desembre a les 17:30 i es podrà gaudir fins al 17 de desembre. S'hi podran llençar nens i nenes a partir dels dos anys, però hauran d'anar acompanyats d'un adult en cas que facin menys d'1,30 metres d'alçada. Per baixar la rampa de 40 metres caldrà fer ús d'un dònut inflable. El seu ús serà gratuït presentat un tiquet de compra realitzat el dia de l'activitat a qualsevol establiment de Cambrils igual o superior a 15 euros. Si no s'ha fet la compra, es podrà baixar pel tobogan pel preu de 3 euros, uns diners que es destinaran a la Fundació Banc d'Aliments.

L'altra novetat de la Rambla Jaume I serà el tió de 14 metres que portarà regals als més petits de la família el 23 de desembre. Es podrà cagar en els següents horaris: a les 11.30 h, 12.30 h i 13.30 h, i a la tarda, a les 17.30 h, 18.30 h i 19.30 h. L'activitat serà dirigida a infants de 2 a 10 anys.

El videomapping es consolida

Una de les activitats que es va estrenar l'any passat amb molt d'èxit i que es consolida enguany són els videomappings. Un show de llum, colors i música que es podrà veure els dies 15, 20, 22, 23, 27 de desembre i 3 de gener a la plaça de la Vila en horaris de 18.30 h, 18.50 h i 19.15 h, i el dia 29 de desembre a les 19.30 h, 19.45 h i 20 h. A la Torre del Port l’espectacle tindrà lloc els dies 17, 21, 28 de desembre a les 18.30 h, 18.50 h i 19.15 h i els dies 2 i 4 de gener a les 19 h, 19.20 h i 19.40 h.

Enguany, Cambrils rebrà un any més la visita del Pare Noel, amb la novetat de que vindrà acompanyat per la Mare Noel. Tots dos estaran els dies 6, 7, 22 i 23 de desembre a la plaça de la Vila, la plaça Aragó i el Parc del Pinaret, recollint les cartes dels més petits.

Un centenar d'activitats

Entre les moltes altres activitats que es realitzaran, també n'hi ha d'esportives. Rollers Cambrils farà dues rutes en patins de línia i una exhibició de salts. Els tres actes tindran lloc el 23 de desembre a la tarda i la inscripció serà gratuïta.

D'altra banda, el 3 de gener la plaça Mossèn Batalla es convertirà en un espai sensorial per jugar, emocionar-se i riure amb diverses activitats sota el nom de la Gran Pilotada. L'activitat està pensada per a nens i nenes de 3 a 10 anys i també hi haurà un espai annex per als més petits, de 0 a 3.

Les mascotes també tindran el seu espai amb la passejada de gossos que té per objectiu conscienciar en contra de l'abandonament animal i la responsabilitat d'adoptar una mascota. El passeig tindrà lloc el dissabte 16 de desembre, a partir de les 10 hores. Es sortirà de la plaça Mossèn Batalla i s'arribarà fins la plaça de la Vila on continuarà la festa Pet Friendly a càrrec de l'entitat Revolución Pata.

El protagonisme musical recaurà en el cor de gòspel Blaus de Mar que aterrarà a la plaça del Pòsit el 17 de desembre i a la plaça de la Vila de gener. La Coral Verge del Camí també farà el seu tradicional concert de Nadal el 17 de desembre a l'Ermita, una actuació que començarà a les 19 hores. Els alumnes de l'Aula de Sons farà el tradicional Tomb de Nadales pels carrers del Port, també el dia 17 a partir de les 18 hores, i l'Estudi de Dansa Giselle farà un show nadalenc a la plaça de la Vila i a la plaça del Pòsit el 28 i 30 de desembre, respectivament.

«Volem que la gent surti als carrers»

Totes aquestes activitats estaran complementades per l'oferta comercial local. “Volem que la gent surti al carrer a comprar a les botigues, que no ho faci des de casa”, deia Tomás Sierra de la Unió de Botiguers. Per això, l'entitat ha organitzat activitats dirigides als més petits, com espectacles de màgia a càrrec del Mag Santo, un joc làser per equips, pintacares, globoflèxia i moltes altres.

Comenta aquest article