Informació general

Ple

Cambrils s'adhereix al programa «Municipis per la tolerància»

Es tracta d'un estudi que donarà «eines i recursos per la gestió quotidiana i la unificació d'aquesta diversitat»

Per Andreu Dalmau

Equip de govern votant a favor en el ple del passat 24 de novembre
Equip de govern votant a favor en el ple del passat 24 de novembre | Andreu Dalmau

En el ple ordinari del passat 24 de novembre, la regidora de Benestar Social, Teresa Recasens, va anunciar l'adhesió de Cambrils al programa “Municipis per la tolerància” (MxT). Aquest programa té per objectiu ajudar els governs locals a gestionar la diversitat religiosa als municipis d'una manera democràtica, inclusiva i plural.

Tal com va explicar la regidora, Cambrils és un municipi molt gran i que ha crescut molt en els darrers anys, també en matèria religiosa. “Aquest programa ens donarà eines i recursos per a la gestió quotidiana i la unificació d'aquesta diversitat”, explicava Recasens, “tindrem accés a assessorament tècnic, formació, fòrums d'intercanvi d'experiències...”.

Aquest programa, al qual sumar-s'hi és gratuït, va néixer el 2021 fruit d'un estudi acadèmic de la Universidad de Deusto (Bilbao). La capital de Biscaia és una de les ciutats adherides al pla. També hi són Barcelona, Sabadell, Bilbao, Burgos o Cartagena.

VOX, en contra

La portaveu de VOX, Isabel Segarra, va votar en contra de sumar-se al MxT argumentant que “la llibertat religiosa és inherent de l'individu” i que, aquest pla, “és un munt de paraules que no signifiquen res”. La regidora de Benestar Social va afirmar que “és un error” la posició contrària de VOX: “el Papa també es reuneix amb diferents religions i no passa res”.

Segarra també va recordar que Espanya és un estat “aconfessional” en comptes de “laic”, tal com feia referència el projecte. Partit Popular i el Nou Moviment Ciutadà també van demanar que es corregís aquest error, però van votar a favor perquè “l'objectiu és més important que el detall”.

El portaveu del PP, David Chatelain, va explicar que, donat que “trobem a faltar la tolerància en molts àmbits de la nostra societat, votem a favor”. Oliver Klein va apuntar que “és bo que l'Ajuntament abanderi i recordi la diversitat religiosa del municipi” i també va demanar que s'incloguin religions que no estaven recollides en el projecte i tenen presència a Cambrils.

Comenta aquest article