Cultura

Premis

Es lliuren els Premis Vila de Cambrils, el preàmbul de la Festa Major de la Immaculada

La sala de plens va acollir, ahir al matí, el lliurament dels premis de Fotografia i de Poesia Vila de Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Els guardonats amb els premis de poesia i fotografia, amb l'alcalde i el regidor de Cultura, ahir al matí
Els guardonats amb els premis de poesia i fotografia, amb l'alcalde i el regidor de Cultura, ahir al matí | Lluís Rovira i Barenys

El lliurament dels Premis Vila de Cambrils, com cada any, va marcar el preàmbul de la Festa Major de la Immaculada, ahir al matí. La sala de plens de l'Ajuntament es va vestir de gala per a lliurar els premis de les tres modalitats dels Vila de Cambrils convocades enguany, que eren la Poesia, la Fotografia i el premi de Narrativa Marítima Josep Lluís Savall. Els guanyadors de les diferents modalitats ja s'havien donat a conèixer aquesta setmana i ahir, a part del lliurament de premis, es va poder visitar l'exposició fotogràfica de les obres seleccionades del Premi de Fotografia i que estan exposades a la sala Àgora de l'edifici consistorial. Durant el lliurament de premis també es va presentar el catàleg que recull tota la informació de la 5a Biennal d'Art Contemporani Gastronòmica, que es va portar a terme des del setembre de 2022 fins el maig de 2023.

Es lliuren els premis de Fotografia i Poesia mentre que el de Narrativa Marítima queda desert

El primer premi de Poesia, dotat amb 600 euros, va ser per José Luis García Herrera, d'Abrera per l'obra "El cor no muda mai de casa" mentre que el segon premi, dotat amb 300 euros, a Maria Carme Arnau i Orts d'Alfara del Patriarca (València) per l'obra "Com un talismà". Els dos guardonats van llegir les seves obres en el moment de recollir els seus premis. En el cas de José Luis García, aquesta era la tercera vegada que es presentava als Premis Vila de Cambrils i la primera que el guanyava. En una de les anteriors ocasions n'havia estat finalista.

D'altra banda, la fotògrafa russa Elena Solovieva ha estat seleccionada com a millor autora de saló de la 32a edició del Premi de Fotografia Vila de Cambrils, organitzat per l'Agrupació Fotogràfica de Cambrils amb el suport de l'Ajuntament de Cambrils. A la sala Àgora s'exposaven els guanyadors i guanyadores de les 21 medalles de les seccions de monocrom, lliure color, retrat i natura i el premi especial Chairmain. Cal destacar que l'Agrupació Fotogràfica ha rebut 1.959 fotografies de 141 autors provinents de 31 estats d'arreu del món, enguany amb una especial participació de fotògrafs russos.

Pel que fa a la 13a edició del Premi de Narrativa Marítima, el jurat va decidir deixar el certamen desert. L'alcalde, per la seva part, va tancar l'acte fent un parlament en el que va fer una defensa aferrissada de la cultura en totes les seves manifestacions i va exhortar als presents a l'acte a ser-ne consumidors. La gala de lliurament dels Premis Vila de Cambrils es va tancar amb l'actuació de la cantant Sara Amili, que va interpretar diverses peces musicals mentre les persones assistents feien un aperitiu al vestíbul de la Casa de la Vila.  

La cantant Sara Amili va interpretar un seguit de cançons mentre es feia l'aperitiu (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article