Informació general

Vilafortuny podria comptar en un futur immediat amb un supermercat de 2.000 metres quadrats de superfície

Per Judit Pinazo

Imatge del solar on es podria instal·lar un supermercat, a la zona de Jardins de Vilafortuny

Ahir dos mitjans de comunicació de premsa escrita, un de gratuït del Camp de Tarragona i un altre d'àmbit provincial, es feien ressò de la queixa d'alguns veïns en contra de la possible construcció d'un supermercat en un solar a la zona dels Jardins de Vilafortuny, concretament el solar situat entre els carrers de Joan Rebull, Josep Llimona, Josep M. Subirachs i Frederic Marés.

L'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– explicava en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital que l'Ajuntament no té cap constància "ni de forma escrita ni oral" de cap queixa en relació a la possible construcció d'un supermercat en aquesta zona i que de fet la notícia l'ha sorprès: "la primera sorpresa és que hi hagi veïns que es puguin queixar de la construcció d'un servei tan necessari a Vilafortuny com és un supermercat". Per altra banda Benaiges destaca que al contrari del que s'afirma "sé que hi ha hagut molt veïns, i així s'ha confirmat a través de l'Associació Cultural de Vilafortuny, que han manifestat la necessitat de crear serveis primaris a Vilafortuny".

Segons s'afirma en els dos mitjans de comunicació, hi ha veïns de la zona que no estarien d'acord amb la construcció d'un supermercat per les molèsties veïnals que això podria ocasionar, com per exemple la mobilitat i el trànsit en els carrers, que pertorbaria la tranquil·litat de la zona.

L'emplaçament adequat

Per altra banda Benaiges se sorprèn de l'opinió d'algun membre de l'oposició respecte a aquesta temàtica, referint-se a l'opinió del regidor de la PLIC Xavier Martí que manifestava ahir en un d'aquests dos mitjans de comunicació que aquest tipus de centres "estarien millor al polígon de Vilagrassa". Segons Benaiges, "és curiós que només es pregunti a una persona d'un grup determinat de l'oposició i a més la seva opinió demostra que no coneix les normes establertes per la llei d'equipaments comercials de la Generalitat, que diu que les superfícies comercials d'alimentació han d'estar en els nuclis de població i Vilafortuny té prou volum de població com perquè això sigui així". A més, segons Benaiges, en els usos del Pla General ja es contemplava aquesta zona i d'altres com a possibles emplaçaments per instal·lar-hi aquest tipus de serveis".

La voluntat dels veïns

Sembla ser que, en línies generals, la voluntat de bona part dels veïns de Vilafortuny és que la urbanització, que ha crescut molt en els últims anys, es vagi dotant de serveis primaris, que cada vegada són més necessaris. Així ho explicava, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, la presidenta de l'Associació Cultural de Vilafortuny –Encarna Moreno– que afirmava que no ha rebut cap queixa per part de cap veí sobre la possible construcció d'aquest supermercat. De fet, segons Moreno, cada vegada són més els veïns que demanen més serveis "mica en mica anirem tenint més serveis, perquè la urbanització ho necessita i  aportaran més comoditat als veïns, que actualment per a la majoria de coses s'han de desplaçar fins a Cambrils".

El supermercat

Segons explicava Benaiges, de moment, al contrari del que s'afirma en algunes publicacions, l'Ajuntament no ha rebut cap petició formal de cap empresa en concret, però sí que hi ha hagut diferents cadenes alimentàries que s'han mostrat interessades a instal·lar-se en aquesta zona de Vilafortuny.

Moreno, per la seva banda, explicava que de moment l'Associació ha tingut alguns contactes amb el gerent de l'empresa Mercadona, que és una de les empreses que estaria interessada a instal·lar un supermercat en aquesta zona. Segons diferents plànols consultats per Revista Cambrils Diari Digital, la superfície comercial proposada per aquesta empresa seria d'uns 2.000 metres quadrats amb aparcament a l'aire lliure i una zona verda, amb un edifici de dues plantes molt en consonància amb l'entorn en el qual es vol construir.

Comenta aquest article