Societat

Xerrada

Alberto Jiménez, advocat: «És molt important entendre bé els contractes»

L’Associació Cultural de Dones l’Alba organitza una conferència per aclarir dubtes sobre els drets i responsabilitats a l’hora de signar acords matrimonials, de donació o de lloguer

Per Cristina Sierra

L'advocat Alberto Jiménez durant la xerrada que va oferir ahir a la tarda al Centre Cultural
L'advocat Alberto Jiménez durant la xerrada que va oferir ahir a la tarda al Centre Cultural | Cristina Sierra

La sala d’actes del Centre Cultural i Ocupacional de Cambrils va acollir, ahir a la tarda, la xerrada "Drets i responsabilitats en els contractes", a càrrec de l’advocat Alberto Jiménez i organitzada per l’Associació Cultural de Dones l’Alba. Els i les assistents van poder conèixer els aspectes legals que hi ha a l’hora de signar un acord matrimonial, de donació o de lloguer.

"Un contracte és un acord jurídic entre dues parts, sempre hi ha d’haver consentiment. És un conveni entre dues parts", va apuntar l’advocat, que acte seguit va afegir que s’ha de llegir bé el text abans de signar el document. "Sempre recomano llegir-lo fins a dues vegades i que les persones implicades no se’n vagin del despatx sense entendre-ho. Hi ha molts tipus de contractes i clàusules i és important que tothom ho entengui", remarcava. 

Un dels temes que més preocupava als assistents eren els contractes de lloguer i els drets i deures tant del propietari com del llogater. Una persona va preguntar sobre què passaria si necessita el seu pis ocupat per un llogater i no hi ha una data de finalització del contracte. Jiménez va incidir en la necessitat d’especificar totes les clàusules en el conveni, des de com es distribueixen els costos entre propietari i llogater, el preu mensual del lloguer, si s’admeten o no mascotes i altres aspectes. "S’ha d’anar a un professional que redacti bé aquest acord i que es firmi davant notari. D’aquesta manera estaran millor assessorats. El contracte ha d’estar ben fet, sempre tenint en compte les lleis i si han de dir alguna cosa a la persona que viu a un pis de la seva propietat, millor enviïn un burofax o un text notarial per tenir proves en el cas que aquesta no vulgui marxar del pis o hi hagi un altre problema", va assenyalar.

Comenta aquest article