Informació general

Projectes

L'obertura del Mercat Municipal de la Vila patirà un retard de sis mesos com a mínim

La recent aprovació del projecte de remodelació ha fet que el govern arribi a un acord amb la Diputació de Tarragona per mantenir la subvenció de 200.00 euros, ja que el termini d'execució estava fixat al juliol del 2024

Per Cristina Sierra

El Mercat Municipal va tancar les portes a principis de novembre
El Mercat Municipal va tancar les portes a principis de novembre | Lluís Rovira i Barenys

A finals del passat setembre, el Mercat Municipal de la Vila va tancar portes per iniciar, en els propers mesos, les obres de remodelació. En un principi, s'havia dit que estaria obert al juliol del proper any per complir amb el termini de la subvenció de 200.000 euros atorgada per la Diputació de Tarragona, una condició que finalment s'ha hagut de modificar a petició del govern de l'Ajuntament de Cambrils.

Així ho explica a revistacambrils.cat el regidor d'Urbanisme i Obra Pública, Enric Daza, que apunta que, quan el nou govern va començar a treballar el passat juliol, es va trobar que el projecte de transformació de l'equipament municipal no estava llest com havia assegurat l'anterior govern.

"La subvenció que ens va donar la Diputació tenia com a condició que les obres havien d'estar acabades al juliol del 2024. Però la nostra sorpresa quan vam entrar va ser que el projecte que tant s'havia anunciat no estava fet. Aquests 100 primers dies el que hem fet és actualitzar aquesta obra, fer les modificacions necessàries que inclouen l'espai gastronòmic i enviar els annexos a la Diputació de Tarragona. Jo mateix he aprovat el projecte", afirma.

Un cop fets tots aquests passos, el govern es va presentar a l'ens supralocal per exposar la situació que s'havien trobat i que no creien que poguessin complir amb el termini fixat. Finalment, després d'unes quantes trobades, la Diputació ha ampliat el termini al 2025. "Ara el projecte es troba en fase de licitació i esperem poder incloure tots els aspectes a temps perquè les empreses tinguin marge d'actuació", indica Daza que afegeix que el govern no descarta presentar-se a la convocatòria de subvencions per al 2025 per poder tenir més diners per finançar aquesta remodelació, que té un pressupost de 783.401 euros.

Modernització total del Mercat

El projecte aprovat permetrà tenir un equipament comercial "modern, més transparent i obert a l’exterior amb un mur cortina de vidre i disposar d’un espai central per promocionar la gastronomia amb una nova distribució de les parades".

A la façana principal, tocant al carrer Pere III, l’actuació consistirà en la restauració dels paraments i fusteries afectades per la reforma. A la façana nord, al carrer de Jacint Verdaguer, es preveu la prolongació de dues obertures fins al terra per fer més visible i atractiu el mercat des de l’exterior. En aquesta façana també es recuperaran les obertures que havien estat alterades per la presència de les màquines de climatització.

L’actuació més gran serà a la façana posterior, amb l’objectiu de connectar l'equipament amb la zona enjardinada. La façana comptarà amb una gran vidriera, que interrelacionarà l’interior i l’exterior, i que permetrà la visió entre els carrers Pere III i el de la Mare de Déu del Camí. En aquesta part posterior també s’obrirà un nou accés.

Pel que fa a l’interior, les parades es reorganitzaran i es crearà un espai dedicat a promocionar la gastronomia, organitzar degustacions o realitzar activitats culturals. Les parades tindran una imatge més unificada i es modularan mitjançant una estructura metàl·lica, on els paradistes podran introduir el seu logotip.

Comenta aquest article