Cultura

Cinema

La Rambla de l'Art acull un col·loqui sobre el film «El mestre que va prometre el mar»

Va anar a càrrec de Francesc Escribano, l'autor de la novel·la que va inspirar aquesta pel·lícula sobre un mestre de Mont-roig que va ser executat a Burgos durant la Guerra Civil

Per Elena Martí

Francesc Escribano i Toni Badimon durant el col·loqui
Francesc Escribano i Toni Badimon durant el col·loqui | Elena Martí

Ahir a la tarda es va dur a terme, al cinema La Rambla de l'Art, la projecció i posterior col·loqui de la pel·lícula El mestre que va prometre el mar. L'autor de la novel·la en la qual s'ha basat el film, Francesc Escribano, va protagonitzar un col·loqui després de la projecció acompanyat de Toni Badimon, director del cinema.

Amb la sala gairebé plena, el públic assistent va poder participar en el col·loqui. Va ser especialment agraïda la presència de la família d’Antoni Benaiges –interpretat per Enric Auquer–, el mestre de Montroig, protagonista del film, que durant la Segona República va desenvolupar un mètode pedagògic innovador a un poble de Burgos, Bañuelos de Buerba, i va ser executat per les tropes franquistes durant la Guerra Civil. Aquesta emotiva història encara es pot veure al cinema La Rambla de l'Art durant aquesta setmana.

Comenta aquest article