Cultura

Mostra

Culturalfest, un punt de trobada per als amants de la cultura (conté galeria fotogràfica)

La Torre del Llimó acull la tercera edició d’aquesta jornada amb novetats com la primera Fira del Llibre i la presentació del nou número de Le Nouveau Fanzine

Per Cristina Sierra

Vanessa Albiol va llegir el seu llibre 'Anem de Festa Major'
Vanessa Albiol va llegir el seu llibre 'Anem de Festa Major' | Cristina Sierra

El pati de la Torre de Llimó va acollir, ahir al matí, la tercera edició del Culturalfest. Els amants de la cultura, tant petits com grans, van poder gaudir de llibres, música, tallers i menjar en un dia primaveral que també va servir per presentar la renovada Le Nouveau Fanzine, la revista que va néixer l'any 2014 i que ara torna després d’una aturada. 

Aquesta iniciativa cultural estava organitzada per Laura Moreno i Marta Orós, que van posar-la en pausa l’any 2018 per motius professionals. Moreno feia una valoració molt positiva d’aquesta nova edició que va aplegar desenes de persones en aquest equipament municipal que ha agafat força protagonisme en els darrers anys. 

Primera Fira del Llibre de Cambrils

Una de les novetats més destacades era la primera Fira del Llibre de Cambrils que va comptar amb la presència d’autors i autores locals. Rosana Andreu i Susana Rubio van firmar els seus llibres que han tingut molt d'èxit, com Una taca de sang o Un cielo lleno de estrellas, respectivament; Jordi Ledesma va conversar amb els lectors de les seves novel·les ambientades a Cambrils, Lo que nos queda de la muerte i La noche sin memoria;  Tomás Muñoz, va presentar el llibre Adios odio adiós, i Lolita Bosch va conversar amb Helena Moren Alegret per presentar el llibre El jardí de l'àvia i l'Escola d'Escriptura Campus Lolita. 

En aquesta primera edició hi va ser present la llibreria Torrevisca, que va vendre llibres i també hi va haver lloc per la lectura en veu alta del conte Anem de Festa Major, de Vanessa Albiol, i el teatre de taula El Pere ha perdut la clau, interpretat per les seves autores Marta Monserrate i Maria Garriga. 

Durant tot el matí l’artista Nuri Mariné va vendre làmines de la seva coneguda La Cambrilenca, una il·lustració que també era portada de Le Nouveau Fanzine. També petits i grans van poder fer la seva tote bag personalitzada en el taller organitzat per Marta Nolla, així com aprendre a fer brodats i cal·ligrafia amb ploma.

Els Casiotones Brothers van posar el toc musical amb la seva divertida actuació mentre els assistents feien el vermut i menjaven fideus rossos. La festa va continuar a la nit al bar La Boheme amb l’actuació de la banda de pop-rock de Castelló Family X i el tecno dels 80 de DJ Spot. 

Renovació de Le Nouveau Fanzine

Un dels plats forts de la tercera edició del Culturalfest era la presentació de Le Nouveau Fanzine, la revista que torna a tot color i amb una ampliació de pàgines. La publicació serà trimestral i s’imprimiran 500 exemplars que seran gratuïts i distribuïts pel municipi. A més, tindrà la versió digital que es podrà consultar a les xarxes. 

Le Nouveau Fanzine, amb el suport del departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, inclourà la programació cultural de la localitat, articles d’opinió i microrelats, entre altres temes.

Comenta aquest article

Galeries relacionades