Societat

Educació

Centenars d’infants participen en la trobada d’esplais de Tarragona celebrada al col·legi Vidal i Barraquer

Durant la jornada, que va durar tot el dia d’ahir, els nens i nenes van participar en diverses activitats que treballaven conceptes com la natura o el medi ambient

Per Redacció

Va ser un dia de jocs i dinàmiques participatives que va servir per conèixer els centres d’esplai del territori
Va ser un dia de jocs i dinàmiques participatives que va servir per conèixer els centres d’esplai del territori | Andreu Dalmau

Prop de 500 nens i nenes i una vuitantena de monitors i monitores dels centres d’esplai de la demarcació de Tarragona es van aplegar ahir all Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, a la Trobada de Tarragona promoguda pel Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Santa Maria de Siurana.

Va ser un dia de jocs i dinàmiques participatives que va servir per conèixer els centres d’esplai del territori i per generar una xarxa de suport entre infants i monitors i monitores. A més, durant l’esdeveniment també es van celebrar els 25 anys d’història del centre d’esplai Quart Creixent de Cambrils.

La jornada va durar tot el dia, amb esmorzar, dinar i berenar inclosos i a través d’activitats al matí i a la tarda. Els infants participants van treballar conceptes com la natura i el medi ambient, l’alegria, el coneixement i la creativitat. La trobada promovia també l’ús d’envasos reutilitzables, treballant així de forma pedagògica els criteris de sostenibilitat i la gestió responsable dels recursos. Durant el matí, els infants van participar en una gimcana que els va dur a participar en diverses activitats pels carrers del nucli antic.

Nens i nenes, al pati del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer, abans de començar les activitats (Foto: Andreu Dalmau)

 

Dia Universal dels Drets dels Infants

La trobada d’infants s’emmarcava en el Dia Universal dels Drets dels Infants, una data que se celebra el 20 de novembre i que commemora el dia que, el 1989, les Nacions Unides van aprovar la Convenció sobre els Drets dels Infants, un document que recull tots aquells drets inexcusables dels quals tots els nens i nenes haurien de poder gaudir.

Cada any, la Fundació Pere Tarrés i el Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans recorden que els drets dels infants són encara vulnerats a la nostra societat i que milers d’infants a tot el món i també a casa nostra no poden gaudir encara de drets tan bàsics com la llibertat d’expressió, la igualtat d’oportunitats, l’educació, la pau, el dret al joc i el lleure o el dret a l’habitatge.

Comenta aquest article