Cultura

Música

La música de Gabriel Kazz marida un tast d’oli i vi al Centre Cultural

L’artista barceloní va presentar el seu àlbum de debut, 'Lonely Fire', per completar la degustació de productes DOP Siurana i DO Catalunya

Per Andreu Dalmau

Gabriel Kazz (esquerra) va estar acompanyat per Salva Criado
Gabriel Kazz (esquerra) va estar acompanyat per Salva Criado | Andreu Dalmau

La música de Gabriel Kazz va ser l’acompanyament perfecte per un tast d’oli i vins ahir al Centre Cultural. En el marc del Festival Accents, el cantant barceloní d’arrels canadenques va oferir la seva música introspectiva a tots els assistents en aquesta activitat cultural que va alleugerir el pes d’una setmana en el vespre fred d’un divendres de novembre.

Els productes del territori van ser els protagonistes de la vetllada. Primer va ser el torn de l’oli d’oliva verge extra DOP Siurana. Guiats per les explicacions de Marta Prim, el públic del concert va poder descobrir els avantatges i el sabor d’un oli de qualitat. La representant de la denominació d’origen va fer una didàctica i breu explicació sobre l’origen d’aquest producte tan present en la nostra dieta. “L’oli ens dibuixa un mosaic del territori que ens envolta, és salut i alegria col·lectiva”, concloïa la presentadora després que tothom pogués tastar oli nou acompanyat d’unes torrades.

Després va ser el torn d’Anton Castellà, secretari de la DO Catalunya. L’enòleg va presentar tres vins del segell: Desig (vi blanc), Freixenet (vi rosat) i Mirador (vi negre). Entremig de tots tres, la música de Gabriel Kazz va fer acte de presència.

Anton Castellà durant el tast de vins (Foto: Andreu Dalmau)

Música de qualitat per maridar vins de qualitat

Aquest jove cantant és el guanyador del Premi del Jurat al certamen Portautors 2022. Gràcies a aquest premi ha pogut formar part del cartell de l’Accents i, ahir, al Centre Cultural, va demostrar perquè és tan reconegut. La seva música és com una avioneta planejant sobre un llençol de núvols. La seva veu t’abraça i t’acarona com una persona estimada.

Acompanyat de Salva Criado —tots dos amb guitarres a les mans—, Kazz va presentar un programa compost amb cançons del seu darrer àlbum, Lonely fire. Un treball que combina gèneres com el pop suau, l’indie, el folk i, fins i tot, amb tocs de country i lofi hip-hop a estones. En definitiva, una música sensible i lleugera, perfecta per acompanyar vins de qualitat i del territori.

Comenta aquest article