Informació general

S'inaugura a la Torre de l'Ermita l'exposició "Fíbules" una col·leció del Centre d'Estudis Cambrilencs

Per Judit Pinazo



Gerard Martí, Robert Benaiges i Josep M. Recasens, en la inauguració d'ahir al vespre
Ahir al vespre es va inaugurar a la Torre de l'Ermita, i emmarcat dins dels actes de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, l'exposició "Fíbules" una col·lecció del Centre d'Estudis Cambrilencs que recull un total de 50 fíbules de plata, de coure i de ferro que s'ha anat recollint des de la creació del centre, ara fa 27 anys.

A la inauguració hi van assistir l'alcalde -Robert Benaiges-, el president del Centre d'Estudis Cambrilencs -Josep M. Recasens- i el director del Museu d'Història de Cambrils -Gerard Martí-. Les fíbules són un tipus d'imperdible o de fermall per a subjectar peces de vestit i en l'exposició se'n poden veure les més antigues de l'època ibèrica i les més recents de l'any 200 a.C. que són les esmaltades.

Les fíbules de l'exposició s'han anat recollint durant tots aquests anys a través de donacions particulars, en la seva majoria de gent del municipi, però també de gent de fora. Tal i com explicava Recasens, després d'haver recopilat aquest nombre important de peces "vam creure que era l'hora de reunir-les totes i exposar-les"

Per tal d'identificar la originalitat i valor de les fíbules que conformen l'exposició s'ha consultat documentació del British Museum de Londres i el museu del Louvre a París on hi han  algunes de les peces que podrien ser paral·leles a les que es poden veure en l'exposició.

En la inauguració d'ahir també es va visionar un vídeo elaborat pel propi Recasens on s'explica la procedència i valor de les fíbules exposades.

Comenta aquest article