Societat

Castells

Els Xiquets de Cambrils tanquen la temporada descarregant el segon 2 de 6 a Reus

La colla cambrilenca fa un balanç positiu ja que ha aconseguit consolidar els castells bàsics de sis, recuperar el 2 de 6 i incrementar la massa social

Per Alejandro Balaguer

Dos de 6 dels Xiquets de Cambrils a la diada castellera de Reus
Dos de 6 dels Xiquets de Cambrils a la diada castellera de Reus | Berta Borrell

Els Xiquets de Cambrils van finalitzar la seva temporada castellera a la diada dels Xiquets de Reus celebrada aquest passat dissabte 28 d’octubre. Després d’un any on el seu primer tram es va saldar amb un parell de caigudes, la colla ha aconseguit consolidar els castells bàsics de sis, recuperar el 2 de 6 i incrementar la massa social. En aquesta ocasió, l’objectiu era completar una diada solvent i anotar-se el segon 2 de 6 de l’any a la plaça del Mercadal. La primera ronda va veure un 3 de 6 amb l’agulla molt plàcid i que va donar confiança a la colla per poder completar un 2 de 6 que no va perillar en cap moment. El tercer castell va ser un 3 de 6 que van haver de treballar a la descarregada perquè es va deformar excessivament. Van cloure una bona actuació amb dos pilars de 4.

Pel que fa a la resta de colles participants, els Xiquets de Reus van descarregar el 2 de 8 amb folre, el 4 de 8 i el 9 de 7 mentre que els Castellers de Terrassa van anotar-se la seva millor actuació de la temporada amb el 4 de 8, el 7 de 7, el 5 de 7 i el vano de 5. Finalment, els Castellers d’Altafulla van aconseguir descarregar el primer 2 de 7 de la seva història acompanyat pel 3 de 7, el 4 de 7 i el pilar de 5.

Participació dels Xiquets de Cambrils en una actuació castellera a Constantí

Prèviament, el dissabte 21 d’octubre, els Xiquets de Cambrils van participar en una diada castellera celebrada a Constantí. Els de la camisa bordeus només van completar el 3 de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla i van deixar en intent desmuntat el 2 de 6. Pel que fa a l’altra colla participant, els Xiquets de Torredembarra, van descarregar el 3 de 6, el 4 de 6 i el 3 de 6 amb l’agulla.

Gerard Pinyol: “Aquesta temporada hem aconseguit sumar més gent i tenir més controlada la gamma de sis”

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va afirmar que han aconseguit arribar a final de temporada en un bon estat de forma i ha destacat el fet de recuperar un castell com el 2 de 6. També es va mostrar molt satisfet per l’evolució de la colla, tot recordant les dificultats que van tenir l’any passat per completar tres castells a les actuacions o els entrebancs a l’inici d’aquesta temporada. Finalment, va posar en valor l’augment que han tingut en la massa social, cosa que els ha permès "anar recuperant sensacions i tenir més controlada la gamma de sis".

3 de 6 amb l'agulla dels Xiquets de Cambrils a la diada de Reus (Foto: Berta Borrell)

 

Comenta aquest article