Cultura

Fotografia

Les formes i textures de la natura protagonitzen la nova exposició de la Sala Àgora

La mostra, que es podrà visitar fins el 17 de novembre, va càrrec de la Societat Catalana de Fotògrafs de la Natura

Per Cristina Sierra

L'exposició és un recull de fotografies que plasmen la bellesa de la natura
L'exposició és un recull de fotografies que plasmen la bellesa de la natura | Cristina Sierra

La natura és la gran protagonista de la nova exposició a la Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils. Amb el títol de "Formes i textures de la natura", la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura (SCFN) mostren la bellesa que hi ha als arbres, animals o el cel amb l’objectiu que la gent estimi la natura i es conscienciï de la necessitat de protegir-la i cuidar-la.

El regidor de Cultura, Jordi Barberà, va inaugurar ahir al vespre aquesta exposició fotogràfica que compta amb 40 imatges realitzades per diferents membres de l’entitat, que va néixer l’any 2008.  En aquesta tercera mostra itinerant, la SCFN s’endinsa en la capritxosa manera de crear textures i formes que ofereix la natura, posant el focus en els petits detalls i en les grans formacions, on es poden trobar fractals, figures geomètriques i interessants imatges basades en colors i formes de vegades molt simples però que transmeten molta calma.

Com van explicar des de l’associació, s’ha publicat un quadern de bones pràctiques perquè els fotògrafs que els hi agrada la natura siguin respectuosos amb la vegetació i els animals. Els socis de la SCFN vénen de dos camps. Per una banda, biòlegs, geòlegs o experts que han hagut de prendre imatges pels seus estudis i que s’han acabat aficionant a la fotografia i, per l’altra, aquells fotògrafs que se senten atrets per la naturales.

L’exposició es podrà visitar fins el proper 17 de novembre i l’horari és de dilluns a divendres de 8:30 a 14 hores. Cal dir que la societat forma part de la Institució Catalana d’Història Natural, filial de l’Institut d’Estudis Catalans.

El regidor de Cultura, Jordi Barberà, va inaugurar l'exposició ahir a la tarda.

 

Comenta aquest article