Informació general

El proper curs escolar al municipi s'iniciarà amb un 12% més d'alumnes que l'any passat

Per Judit Pinazo

Edifici de l'IES Mar de la Frau que es va inaugurar el passat mes d'abril

El proper curs escolar, que per als més petits s'iniciarà el pròxim 12 de setembre, comptarà amb un total de 4.257 alumnes des de llar d'infants fins a secundària, gairebé un 12% més d'alumnes que el curs passat i un 50% més que ara fa 4 anys.

Ahir al matí es van presentar les xifres d'inscripcions escolars i les novetats d'aquest nou curs. La presentació va anar a càrrec del regidor d'Ensenyament -Salvador Matas- que va destacar l'important creixement de població que ha experimentat en els últims anys el municipi i la necessitat d'adaptar-s'hi. En aquest sentit Matas va explicar que l'Ajuntament té previst crear una comissió de planificació per tal de programar amb antelació el futur de les escoles i les necessitats que hi ha en cada barri.

Les novetats més destacades d'aquest curs, tal i com avançava Revista Cambrils Diari Digital en l'edició del passat dimarts, és la posada en marxa de dos nous centres de Primària, el CEIP Mas Clariana (Cambrils III) amb una xifra provisional de 104 alumnes matriculats i el CEIP La Bòbila (CEIP Cambrils IV) amb un total de 46 alumnes matriculats.

Un altre del centres que iniciarà en el nou centre per primera vegada el curs escolar és l'IES Mar de la Frau. Tot i que l'any passat ja s'hi van realitzar classes, no va ser des de principis de curs, sinó que les classes en les noves instal·lacions van ser a partir del mes d'abril. Fins aleshores els alumnes del centre havien realitzat les classes al CEIP Guillem Fortuny.

Guia educativa

En la presentació d'ahir també es va presentar la segona edició de la Guia Educativa, que recull tots els serveis educatius de Cambrils per al curs 2007-2008. En aquesta ocasió s'ha fet una edició, tal i com explicava ahir Matas, més útil, que inclou un plànol del municipi amb la zonificació corresponent de cada centre i tota la informació necessària de cada centre, des d'infantil fins a secundària. S'han editat un total de 5.000 exemplars, en català i castellà, que es podran consultar en els equipaments municipals i en els centres educatius.

Obres UEC i PTT

Una altra de les novetats d'enguany pel que fa a equipaments escolars són les noves instal·lacions educatives de la Unitat d'Escolarització Compartida (UEC) que finalment s'han ubicat al carrer de la Muntanya de la Mola, al barri del Molí de la Torre, al costat de l'Escola Taller, en uns prefabricats d'ús exclusiu per als alumnes. Recordem que fins el curs passat la UEC es trobava ubicada a la planta baixa del carrer de Jacint Verdaguer, però el perill d'esfondrament de l'edifici va obligar a desallotjar-ne tots els veïns.

Una altra de les modificacions en quan equipaments ha estat el canvi d'ubicació de les oficines administratives del Pla de Transició al Treball (PTT). Recordem que el passat 30 de maig es van iniciar unes obres de millora a l'IES d'Hoteleria i Turisme que afectaven totalment al lloc on estaven ubicades les oficines del PTT. El director de l'Escola d'Hoteleria -Lluís Vila- va oferir l'antiga caseta del conserge annexa a l'edifici de l'escola, per establir-hi allà la nova ubicació de les oficines. Es preveu que aquestes noves instal·lacions puguin estar enllestides a mitjans de setembre.

Potenciar el transport públic

Tal i com explicava ahir Matas, un altre dels objectius de la regidoria d'Ensenyament és la millora del transport públic per accedir a les escoles. Segons Matas, no és una tasca fàcil, però "cal adaptar els servei a les necessitats dels alumnes". Aquest estiu s'ha adaptat la línia de Llevant perquè doni servei a l'IES Mar de la Frau i al CEIP Guillem Fortuny, amb l'ampliació d'horaris. També està previst que s'editi un folletó específic amb informació de les línies existents i horaris.

Comenta aquest article