Cultura

Llibres

L’escriptora osonenca Teresa Saborit protagonista del Club de Lectura Adult amb el seu llibre Casus Belli

Parlar de Casus Belli va servir d’introducció perquè Teresa Saborit expliqués a les persones assistents com funciona el món editorial a Catalunya

Per Josep Maria Ferrando

Un moment del Club de Lectura Adult, ahir al vespre, a la biblioteca Josep Salceda i Castells
Un moment del Club de Lectura Adult, ahir al vespre, a la biblioteca Josep Salceda i Castells | Josep M Ferrando

La Biblioteca Josep Salceda i Castells va acollir, ahir al vespre, una nova edició del Club de Lectura Adult amb la participació de l’escriptora osonenca Teresa Saborit amb el seu llibre Casus Belli. Una obra de ficció sobre la turbulenta experiència d’una editora de llibres, però que també serveix per entendre el complicat, convuls i a la vegada gens conegut món de l’edició de llibres a Catalunya.

Teresa Saborit va explicar com va passar de fer d’economista en una entitat bancària, a fer un canvi radical de la seva vida i dedicar-se professionalment a la literatura. Ha guanyat diversos premis literaris i també dirigeix una web per escriptors novells www.vullescriure.cat on de forma molt participativa ensenya als participants les claus per escriure ficció en català.

La trobada va ser molt interessant, parlar de Casus Belli va servir d’introducció perquè Teresa Saborit expliqués a les persones assistents com funciona el món editorial a Catalunya, fent un recorregut per tots els reptes que es poden trobar els escriptors a l’hora de publicar. En una hora va fer una lliçó magistral de com és per dins l’edició i comercialització dels llibres, amb dades força rellevants, com que a Catalunya s’editen anualment uns vuit mil llibres, però amb la paradoxa que són molt pocs els escriptors i les escriptores que realment es guanyen la vida escrivint. Qüestions com l’autoedició, els drets d’autor, els tiratges o les relacions dels editors amb els escriptors van fer que fos una trobada força didàctica.

Comenta aquest article