Cultura

Música

Halldor Mar aterra a la Cripta amb les seves versions de cançons catalanes

També conegut com a Katalonski, el músic d’origen islandès va connectar amb el públic amb el seu estil bilingüe

Per Andreu Dalmau

El concert s'emmarcava dins del Festival Accents que, enguany, celebra el seu desè aniversari
El concert s'emmarcava dins del Festival Accents que, enguany, celebra el seu desè aniversari | Andreu Dalmau

La Cripta va acollir ahir el segon concert del Festival Accents a Cambrils. La programació continua celebrant el seu desè aniversari i, ahir al vespre, ho va fer amb l’actuació d’Halldor Mar, també anomenat Katalonski.

Aquest cantautor d’origen islandès és conegut per cantar cançons catalanes famoses traduïdes a l’anglès i escriure els seus propis temes en català. Alguns potser també el recordeu del programa de TV3 “Katalonski”, on Mar es dedicava a buscar pel món estrangers que parlessin català.

Halldor Mar transmet aquest amor que sent cap a Catalunya amb la seva música, una música propera, tendra, suau... Però que sovint també té una marxa més. La versió més rockera de Katalonski va animar al públic a acompanyar-lo amb aplaudiments, tot i que en cançons més calmades també se li van sumar amb la llanterna dels mòbils. La connexió hi va ser des del principi gràcies al bon humor del cantautor entre tema i tema.

Durant el concert es van poder escoltar clàssics com Paraules d’amor, Qualsevol nit pot sortir el sol o L’Estaca, l’única cançó que Mar va cantar en islandès: “la gent em pregunta per què no canto en islandès i és perquè és una llengua molt difícil”. També es van escoltar temes de Pau Riba, el fill del qual, Caïm Riba, és el productor del darrer àlbum d’Halldor Mar: “El mar no té camins” (2023).

Katalonksi també va interpretar alguns dels seus temes propis que han estat publicats en aquest disc i els seus dos primers: “Winds” (2014), que complirà una dècada l’any que ve, i “Records” (2017). El cantautor es va oferir a signar edicions d’aquests CD en acabar el concert.

El pròxim concert a la Cripta de l’Ermita, també en el marc del Festival Accents, és el diumenge 5 de novembre a càrrec de Mireia Feliu i David Mengual. Les entrades costen 12 euros i es poden adquirir a codetickets.com.

Comenta aquest article