Cultura

Art

Un viatge a través dels «Records i vivències» d’Antonio Morales

El pintor va inaugurar l’exposició sota aquest títol ahir, a l’espai El Pati

Per Andreu Dalmau

Els quadres de Morales són lluminosos, tendres i molt expressius
Els quadres de Morales són lluminosos, tendres i molt expressius | Andreu Dalmau

Tots tenim records guardats en els llocs més recòndits de la nostra memòria. Tots conservem vivències amb un color o un olor especial. Tots revivim sovint alguna escena que ens esgarrapa un somriure. Tots existim i, per tant, tots recordem, però hi ha qui té un talent especial per conservar aquestes vivències mitjançant l’art.

És el cas de l’Antonio Morales, el pintor que ahir al vespre va inaugurar la seva exposició “Records i vivències” a l’espai El Pati del Centre Cultural. Aquest seguit d’obres reflecteixen “la vida, aquell viatge que emprenem amb rumb incert, carregats d’esperances i il·lusions”, tal i com explica el fulletó que et dona la benvinguda a la mostra.

Antonio Morales, al centre, conversant amb els visitants de l'exposició (Foto: Andreu Dalmau)

 

Els quadres de Morales són lluminosos, tendres i molt expressius. D’escenes tan simples com un grup de nenes banyant-se a la platja, un avi acariciant els geranis del seu jardí o un home fumant a la terrassa, el pintor és capaç de fer-ne sentit identificant al que l’observa. I això té un valor molt gran.

“Hi ha qui prefereix no mirar enrere”, explica l’autor, “però n’hi ha com jo, que desem, en el més íntim, el record d’aquelles vivències que suposen un veritable regal de la vida amb l’esperança que en la parada següent ens quedi el millor per descobrir”. Una veritable visió optimista de la vida, una visió “esperançadora” que va ser elogiada pel regidor de Cultura, Jordi Barberà, encarregat d’estrenar l’exposició.

En l’obra d’Antonio Morales, nascut a Rubite (Granada) i que fa 10 anys que viu a Cambrils, també hi ha espai pel retrat i pels paisatges cambrilencs, que estan representats en aquesta mostra amb un quadre de la plaça de la Vila i de la plaça del Setge.

Si voleu gaudir d’un viatge a través de la mirada d’aquest pintor, teniu l’oportunitat de contemplar l’exposició “Records i vivències” fins el pròxim 17 de novembre.

Comenta aquest article