Informació general

L'Ajuntament de Reus ampliarà la depuradora per acabar amb els vessaments d'aigües residuals al barranc de Barenys

Per Judit Pinazo

Imatge de la desembocadura del barranc de Barenys a la platja de Ponent de Salou, a tocar de la platja del Cap de Sant Pere de Cambrils

Els vessaments d'aigües residuals al barranc de Barenys podrien tenir finalment una solució. Com a mínim això és el que ha promès l'Ajuntament de Reus als ajuntaments de Cambrils i Salou, que són els principals afectats des de fa anys dels vessaments d'aigües residuals que es produeixen, sobretot, quan hi ha pluges fortes i que afecten directament a l'estat de les platges.

El passat dilluns 3 de setembre l'alcalde en funcions de l'Ajuntament -Joan Mas- i l'alcalde de Salou -Antoni Banyeres- van reunir-se amb l'alcalde de Reus -Lluís Miquel Pérez- i el regidor de Medi Ambient -Ernest Paris- per conèixer de primera mà quines mesures adoptarà el consistori reusenc per tal de reduir les rierades.

Ampliar la depuradora

Tal i com explicava Joan Mas, en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital, després de l'última rierada que va obligar a tancar durant dos dies la platja del Cap de Sant Pere i la platja de Ponent de Salou, els alcaldes dels dos municipis van formular les seves queixes corresponents i a rel d'això l'Ajuntament de Reus els va convocar per comunicar-los les mesures que es prendrien al respecte. Aquestes mesures, segons Mas es recullen en el pla director de sanejament i drenatge que amb un pressupost aproximat de 28 milions d'euros, contempla la construcció de quatre grans dipòsits amb capacitat de 40 m3 cada que retindran l'aigua de les rierades i després la depurarà.  Amb això s'evitarà que l'aigua residual passi directament a la depuradora i acabi afectant a les platges. Segons Mas aquest és un projecte molt car i que es duran a terme en els propers quatre o cinc anys.

Segons Mas, la problemàtica existent ve donada perquè el 80% de l'aigua de pluja a Reus no va a una separativa de pluvials i passa pel mateix conducte. Això provoca que la mateixa aigua de la claveguera vagi a la depuradora i aquesta es desbordi. Per aquest motiu acaba sortint cap al barranc de Barenys bruta i contaminada.

Comenta aquest article