Cultura

Cinema

ACTE projectarà el documental L'escriptor d'un país sense llibreries, el dijous 19 d'octubre al Centre Cultural

El documental explica el context de Guinea Equatorial, que es va independitzar de l'estat espanyol l'any 1968 i que actualment pateix una de les dictadures més longeves del món

Per Redacció

Cartell de la projecció del documental
Cartell de la projecció del documental | Cedida

El dijous vinent dia 19 d'octubre,  a les 19h al Centre Cultural i dintre del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya (FICAC) es projectarà a Cambrils el documental L'escriptor d'un país sense llibreries del periodista i escriptor Marc Serena (Manresa, 1983).

Guinea Equatorial es va independitzar de l’Estat espanyol l’any 1968 i actualment s’ha convertit en un dels països més aïllats d’Àfrica, sotmès a una de les dictadures més longeves del món, la de Teodoro Obiang, un militar format a l’Acadèmia de Saragossa. El documental s'endinsa en aquest context amb l'acompanyament de l’escriptor més traduït del país, Juan Tomás Ávila Laurel, que des del 2011 viu refugiat a Sant Cugat del Vallès. A través dels seus llibres ens endinsem en un racó de l’Àfrica on s’hi troben algunes de les víctimes més invisibles del franquisme i que, encara ara, pateix les conseqüències de dos segles de dominació colonial.

En una Europa fortalesa que reforça les seves fronteres, El FICAC pretén obrir unes finestres cap altres expressions culturals que ens mostrin una humanitat unida en la seva diversitat. El FICAC està organitzat pel Fons Català de Cooperació i l'Associació CinemÀfriques. A Cambrils arriba organitzat per l'Àrea de Cooperació de l'Ajuntament i pel club de cinema ACTE.

Comenta aquest article