Societat

Ensenyament

L'escola Mas Clariana explica la seva experiència comunicativa a la Jornada de Transformació Digital a Tarragona

La jornada tenia com a objectiu principal compartir pràctiques docents innovadores i referents vinculades amb l’ús de tecnologia digital de centres educatius de Tarragona i municipis propers

Per Redacció

Alumnes de l'escola Mas Clariana en la presentació del seu projecte comunicatiu
Alumnes de l'escola Mas Clariana en la presentació del seu projecte comunicatiu | Cedida

L’escola Mas Clariana va participar, el passat 5 d'octubre a Tarragona, en la Jornada de Transformació Digital, emmarcada en el projecte “Gira Transformació digital" de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i del Departament d'Educació de la Generalitat. 

La jornada tenia com a objectiu principal compartir pràctiques docents innovadores i referents vinculades amb l’ús de tecnologia digital de centres educatius de Tarragona i municipis propers. L’escola Mas Clariana va presentar l’activitat: “Reporters al Mas Clariana”. Aquesta pràctica està contextualitzada en el conjunt del Sistema Amara Berri. Un model educatiu que segueix les directrius normatives del Departament d’Educació, en què l’alumnat és el centre del procés educatiu i que es defineix com a projecte global per al desenvolupament de competències.

Sistema Amara Berri

L’escola Mas Clariana va decidir implementar el Sistema Amara Berri l’any 2015. Passant a formar part d’una xarxa formada per 21 escoles amb un compromís comú: la formació integral de la persona seguint el Sistema Amara Berri. Si ens endinsem en l’escola el primer que es troba és una Mediateca, que fa la funció de font de recursos per elaborar i resoldre les situacions d’aprenentatge plantejades pel professorat.

La finalitat de moltes de les activitats realitzades per l’alumnat és la seva publicació a l’aula de Mitjans de Comunicació on l’alumnat de 3r cicle fan de reporters i reporteres i donen sortida a tot el que passa a l’escola a través de la ràdio, la revista, l’edició de vídeo i/o la web de l’escola.

Comenta aquest article