Cultura

Patrimoni

Els alumnes del Certificat d'Enregistrament i tractament de dades visiten l'Arxiu de Cambrils

L'alumnat coneix de primera mà el protocol de recepció de documents, emmagatzematge i accés a la documentació

Per Redacció

Els alumnes del Certificat d’Enregistrament i tractament de dades i documents amb Pedro Otiña
Els alumnes del Certificat d’Enregistrament i tractament de dades i documents amb Pedro Otiña | Cedida

Els alumnes del Certificat de professionalitat d’Enregistrament i tractament de dades i documents van visitar, aquest dilluns, les instal·lacions de l’Arxiu Municipal de Cambrils, en el marc del mòdul formatiu de reproducció i arxiu. Aquest curs de formació ocupacional està organitzat pel departament d’Ocupació de l’Ajuntament de l’Ajuntament de Cambrils, dins del programa FOAP (Formació Ocupacional en àrees Prioritàries), subvencionat pel SOC i el Ministeri d’Educació i Formació Professional.  

L'activitat va durar 90 minuts i va anar a càrrec de Pedro Otiña, responsable de l'Arxiu Municipal. La visita va consistir en un recorregut per les instal·lacions, tant les oficines com els dipòsits de documentació; una explicació sobre el protocol de recepció de documents, tractament, descripció, emmagatzematge i accés a la documentació; i una exposició sobre com conservar les instal·lacions i els documents físics i digitals. 

Aquest acte va finalitzar amb una presentació del sistema de digitalització de l’Arxiu Municipal de Cambrils, que va servir perquè l’alumnat conegués de primera mà els detalls del procés de digitalització de documents i la seva divulgació posterior.

Comenta aquest article