Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Ple

Les zones d’aparcament regulat de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, gratuïtes pels residents

El ple de l’Ajuntament aprova la modificació de l’ordenança fiscal número 17, reguladora de la taxa d’estacionament de vehicles de tracció mecànica

Per Redacció

Imatge d'una zona d'aparcament regulat a l'Hospitalet de l'Infant
Imatge d'una zona d'aparcament regulat a l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

El Ple de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va aprovar inicialment, aquest passat divendres, la modificació de l’ordenança fiscal número 17, reguladora de la taxa per estacionament de vehicles de tracció mecànica a la via pública en determinades zones, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals (Més Municipi, PSC, Acció Municipal, FIC, CUP i PP).

Aquesta modificació comporta una substitució de la zona blava per la zona verda i una ampliació de la zona verda -hi haurà 259 places més d’estacionament regulat i la Via Augusta s’establirà com a frontera de l’aparcament regulat-. La zona verda serà de pagament per als vehicles censats (aquells que paguen l’impost de circulació al municipi i els titulars dels quals no estan empadronats al municipi), per als vehicles de segona residència; i per als vehicles no residents.

Per als vehicles residents, la zona verda serà gratuïta, sense limitació de temps (fins ara podien estacionar gratuïtament i sense límit de temps a la zona verda, però només tenien dret a 2 hores gratuïtes a la zona blava). Aquests vehicles obtindran de forma automàtica l’activació de la zona regulada sense haver de fer cap tràmit a través de l’app Blinkay o dels parquímetres.

Com a novetat també s’escurçarà el període d’estacionament regulat: entrarà en vigor del 20 de juny i finalitzarà el 31 d’agost, inclosos els dies festius, de dilluns a diumenge, de les 10 a les 20 hores.

Pel que fa a les tarifes de la zona verda, no s’establiran diferències en funció del tipus de tecnologia dels vehicles.

D’altra banda, es reduirà l’import de l’abonament de temporada per als vehicles de segona residència: costarà 100 € en lloc de 120 €). A més, els vehicles de segona residència podran adquirir uns abonaments per a 40 hores (acumulables per temporades) per 30 €.

També es crearan uns nous abonaments per als treballadors del municipi que no estan empadronats ni tenen el vehicle censat al municipi.

Els vehicles no residents podran gaudir d’1 hora gratuïta d’estacionament si els propietaris fan una despesa comercial o de restauració a les empreses adherides a qualsevol de les associacions empresarials locals superior a 30 €. Per aconseguir aquesta hora gratuïta i obtenir el codi QR corresponent, hauran de pagar a través de l’aplicació Blinkay. D’aquesta manera, es pretén evitar una càrrega de feina als comerciants i restauradors.

Comenta aquest article