Societat

Celebració

El record a Josep Salceda marca l’acte reusenc dels 70 anys de Revista Cambrils (conté galeria fotogràfica)

Una vuitantena de persones assisteixen a la vetllada organitzada per la publicació i la Cambra de Comerç de Reus

Per Cristina Sierra

Foto de grup al finalitzar l'acte de la Cambra de Comerç de Reus, ahir al vespre
Foto de grup al finalitzar l'acte de la Cambra de Comerç de Reus, ahir al vespre | Cristina Sierra

Revista Cambrils continua celebrant el seu 70è aniversari. Ahir a la tarda la publicació cambrilenca i la Cambra de Comerç de Reus van organitzar un acte, a la Llotja de Reus, per commemorar aquestes set dècades, així com el centenari del naixement de Josep Salceda, un dels fundadors de Revista Cambrils i cronista oficial de la vila.

Prop d’una vuitantena de persones, des d’autoritats fins a representants d’entitats i organismes de les dues localitats, es van reunir per a retre un entranyable homenatge a Salceda. El comunicador i ara regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus, Josep Baiges, va conduir aquest acte que va servir per posar en valor la tasca de la Revista Cambrils i el periodisme de proximitat. Així ho van transmetre el president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just; l’alcalde de Cambrils, Alfredo Clúa, i l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita.

També el president de l’Associació Cultural Revista Cambrils, Josep Capella, va destacar la labor informativa que ha fet i fa l’equip de Revista Cambrils. La seva intervenció va servir per introduir als assistents la figura de Josep Salceda, que va estar present a les tres etapes de la publicació i també en va ser director i president. Capella va dir que Salceda va ser tot un "influencer" del periodisme de Km0.

A continuació, el periodista cambrilenc Xavier Bas i els locutors i col·laboradors de Ràdio Reus, Enric Tricaz, Francina Baldrís, Joan Ciurana i Salvador Forés, van descriure diferents moments viscuts amb Salceda. Una de les històries més divertides va ser la de Tricaz, que va explicar la vegada que va llegir una de les cròniques que firmava el cambrilenc a Ràdio Reus fent-se passar per ell ja que havien extraviat la cinta magnetofònica que havia deixat gravada. Tots van destacar la passió que posava Josep Salceda a l’hora d’informar sobre Cambrils, el seu poble tan estimat. A més, es van llegir diferents textos escrits per ell on parlava de la Revista Cambrils i de com havia evolucionat el municipi.

L'acte va comptar amb les actuacions musicals del guitarrista de Cambrils Miguel Javaloy i del cantautor Fito Luri de Reus. També hi van haver unes degustacions de delicadeses dels Forns Sant Salvador de Cambrils i Sistaré i Huguet de Reus.