Informació general

Cambrils disposarà de dos nous centres de primària el proper curs escolar

Per Judit Pinazo

Els operaris treballen a contrarellotge per tenir enllestits els barracons que acolliran els alumnes del CEIP Cambrils III

El proper dia 12 de setembre s'iniciarà un nou curs escolar, i Cambrils ho farà amb la posada en marxa de dos nous centres, el CEIP Cambrils III, ubicat a l'avinguda de Mas Clariana, a Vilafortuny i el CEIP Cambrils IV ubicat a la zona de la Bòbila, al costat del Raval de Gràcia, però que mentre no acabin les obres les classes es realitzaran al CEIP Marinada.

Pel que fa al CEIP Cambrils III de Vilafortuny aquest dies es treballa a ple rendiment per enllestir els barracons que acolliran als alumnes a partir del proper 12 de setembre. Un problema amb l'adjudicació de l'obra ha provocat que les obres de construcció del centre s'hagin endarrerit considerablement.

Mentrestant, i durant els propers dos anys, es realitzaran les classes en els barracons al costat del solar on hi anirà l'edifici escolar definitiu. Tal i com explicava en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital el regidor d'Ensenyament -Salvador Matas- està previst que en els pressupostos de la Generalitat de l'any 2008 s'inclogui el projecte del centre i en els pressupostos del 2009 s'hi pugui incloure l'obra "per tant l'inici de les obres està previst per inicis del 2009". Tal i com explicava Matas el centre serà una construcció de tipus industrial, com el CEIP Guillem Fortuny, de construcció ràpida, el que podria provocar, que abans d'acabar el curs 2008/2009 el alumnes ja es puguin traslladar al nou centre.

Les instal·lacions i el centre

En el CEIP  Cambrils III hi haurà un total de quatre mòduls que acolliran dos cursos de P3, dos de P4 i una aula mixta amb P5, Primer i Segon de Primària. En la mateixa aula hi haurà diferents cursos ja que tal i com explica la directora del centre -Carme Maroto- en declaracions a Revista Cambrils Diari Digital "no hi ha prou demanda per omplir una aula amb un sol curs i s'ha optat des del departament d'Ensenyament de la Generalitat per fer una aula mixta, com una escola rural".

El nou CEIP comptarà amb aula d'informàtica, aula de psicomotricitat i menjador que degut a les instal·lacions serà de càtering. L'Ajuntament té previst en els propers mesos instal·lar elements de joc per a nens al pati. Assegura Maroto que tot i que les classes es realitzaran en mòduls i no poder comptar amb l'edifici enllestit "els serveis seran els mateixos que té qualsevol centre de primària del municipi".

CEIP Cambrils IV

El proper dimecres també entrarà en funcionament el CEIP Cambrils IV que anirà a la zona de la Bòbila que actualment s'està urbanitzant. El centre estarà ubicat provisionalment al col·legi Marinada, amb tres grups. Segons Matas la idea és que els alumnes del CEIP Cambrils IV enguany comencin al Marinada i l'any vinent "es busqui un nou emplaçament per posar-hi els barracons perquè al Marinada ja no hi cabran". Segons Matas "pressionarem a la Generalitat perquè abans de fer la cessió, prevista per l'any vinent, ja puguin adjudicar, dins els pressupostos del 2008, el projecte i es pugui anar pensant en les obres".

Comenta aquest article