Informació general

La «lluita sense treva» de les Àvies i Avis per la Independència

La concentració d'ahir a la plaça de la Vila va seguir el model d'abans de l'estiu i s'hi va introduir la lectura d'un text, com a novetat d'aquesta temporada

Per Lluís Rovira i Barenys

Un moment de la concentració de les Àvies i Avis per la Independència, ahir. a la plaça de la Vila
Un moment de la concentració de les Àvies i Avis per la Independència, ahir. a la plaça de la Vila | Lluís Rovira i Barenys

Les Àvies i Avis per la Independència van encetar el nou curs de mobilitacions a la plaça de la Vila la setmana passada. Ahir, però, es va acabar de decidir el format de les trobades setmanals, de manera assembleària. La vintena de persones que es van concentrar ahir a la plaça van debatre sobre el fet d'introduir algun element diferent cada setmana. Finalment es va acordar que el format seria el mateix que s'ha fet en el decurs dels darrers anys, a la plaça de la Vila, i que es procuraria que cada setmana hi hagués alguna intervenció ja seigui en forma de lectura d'un text, d'una poesia o bé d'una cançó.

Pel que fa a l'apartat musical, es confia en la presència esporàdica del cantant tarragoní Xavier Marcos. Els dies que el cantant no pugui venir es reproduiran cançons a través del megàfon. D'altra banda es va fer un repàs dels lemes i proclames i es va decidir quins es mantenien i quins s'eliminaven.

Un cop enllestit aquest apartat assembleari es va encetar la concentració i es va fer amb el cant del Bela Ciao i, a continuació, de l'Estaca. La portaveu del col·lectiu va llegir un text explicatiu sobre la simbologia de l'estelada negra, una bandera que simbolitza "la lluita sense treva".

Tot seguit es van fer les proclames seleccionades i la concentració es va cloure amb el cant dels Segadors i amb crits d'independència tot reordant que aquest proper diumenge hi hauran actes a Barcelona i Cambrils per commemorar l'1 d'Octubre de 2017.

Comenta aquest article