Cultura

Música

Mor Ferran Gallart, cantant dels Strombers, un dels grups que havia d'actuar al concert de la Diada d'enguany

El grup va cancel·lar la seva gira a meitats del passat mes de juliol; els Strombers havien actuat diverses vegades a Cambrils i havien col·laborat amb La Cosina en la cançó "Les Nits a la Plaça"

Per Lluís Rovira i Barenys

Ferran Gallart, en l'actuació dels Strombers al concert de la Nit del Foc de l'any 2016, a Cambrils
Ferran Gallart, en l'actuació dels Strombers al concert de la Nit del Foc de l'any 2016, a Cambrils | Lluís Rovira i Barenys

Ferran Gallart, el cantant del grup Strombers, va morir ahir al vespre. El grup ho va donar a conèixer a través d'un comunicat a les xarxes socials en el que informaven de la mort del cantant del grup, als 50 anys d'edat, "després de lluitar contra un càncer". En el mateix escrit els Strombers deien que "el Ferran ha sigut l'ànima dels Strombers, que tant i tant ha fet gaudir més d'una generació en nombroses festes d'arreu del país, desprenent sempre bona energia i felicitat. Seguint el seu esperit, perpetuarem el seu llegat i elrecordarem com ell voldria, amb alegria i música. Vola alt, Ferran. T'estimem".

Els Strombers havien d'actuar al concert de la Diada

L'agreujament de la malaltia de Ferran Gallart va fer que aquest passat mes de juliol el grup suspengués la gira de concerts que estava realitzant. Els Strombers era un dels grups que havia d'actuar al concert de la Diada, a Cambrils, aquest passat 10 de setembre, en el marc de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí. Arran de la cancel·lació dels concerts del grup, des de l'Ajuntament  es va contractar els Dalton Bang per a substituir-los en el concert cambrilenc.

Els Strombers havien actuat diverses vegades a Cambrils. La darrera de les seves actuacions va ser en el concert de la Nit del Foc de l'any 2016, conjuntament amb l'Orquestra All i Oli. Dos anys abans, el 2014, van actuar a la sala de l'Ateneu Juvenil en el marc de la Gala de Joventut que es va celebrar el mes d'octubre d'aquell any. Anteriorment els Strombers havien actuat en el concert de la Diada a Cambrils, en els anys 2010 (juntament amb Toquem Fusta, Malakaton, Obrint Pas i Kayo Malayo) i 2011 (amb Lax'n Busto i Oprimits).

Els Strombers, en un moment de la seva actuació al concert de la Nit del Foc de l'any 2016 (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

Col·laboració amb les "Nits a la Plaça" de La Cosina

Ferran Gallart va col·laborar amb La Cosina en una de les cançons del grup cambrilenc. Concretament "Les Nits a la Plaça", on Ferran Gallart canta una part de la cançó. El primer treball de La Cosina, "Hores vinguin", gravat a l'estudi cambrilenc El Refugi, va veure la llum l'abril d'enguany i aquest tema, festiu i desenfadat, és un dels que en formen part.

 

Comenta aquest article