Esports

Bicicleta

Cambribike, el paradís de la bicicleta

La pluja del passat divendres a la tarda va obligar a suspendre l'activitat d'aquest primer dia d'aquest certamen que enguany ha arribat a la seva quarta edició

Per Lluís Rovira i Barenys

Demostració de biketrial dins el recinte del parc del Pinaret, aquest darrer cap de setmana
Demostració de biketrial dins el recinte del parc del Pinaret, aquest darrer cap de setmana | Lluís Rovira i Barenys

La bicicleta i tot el que l'envolta han estat els grans protagonistes d'aquest darrer cap de setmana a Cambrils amb la celebració del Cambribike, que ha tingut com a base d'operacions el parc del Pinaret en gairebé tota la seva superfície. Aquest certamen ciclista va agafant més cos, d'any en any, i enguany ha integrat més activitats. Algunes d'elles ja es feien, com ara els Pedals Non Stop o la Fancy Women Bike Ride, però des d'enguany s'engloben dins la programació extensa i variada del Cambribike. Aquesta ha estat la quarta edició del Cambribike, un certamen que va néixer l'any 2018 i que es va suspendre els anys 2020 i 2021 pels condicionants de la pandèmia.

Canalla de diferents edats amb bicicleta, al circuit d'educació viària (Foto: Lluís Rovira i Barenys)

La pluja va donar la benvinguda al certamen

La pluja caiguda aquest passat divendres 15 de setembre va obligar a suspendre la programació del primer dia del Cambribike. El divendres a la tarda estava previst que es posés en marxa i no es va fer fins el dissabte al matí. La suspensió de l'activitat prevista pel divendres va afectar, sobretot, a la sortida Nocturna en BTT que no es va poder realitzar.

El recinte del Pinaret va acollir tota la logística del certamen. A l'explanada central s'hi van distribuir les diferents carpes dels espònsors i organitzadors a més del circuit d'educació viària. Sota el pinar del Pinaret discorria el circuit de ciclocross i en un apartat hi havia l'espai del biketrial. A banda, l'amfiteatre del parc va acollir, el dissabte a la tarda, els 400 participants de la Pedals Non Stop.

Dins de l'activitat del Cambribike també va haver temps per a la presentació del Bicibus, una activitat que es va iniciar ara fa dos anys i que va obrir una ruta ciclista setmanal des de l'Eixample fins l'escola La Bòbila amb xiquets i xiquetes acompanyats d'aguns pares. Aquesta és l'unica ruta que s'ha posat en marxa i en l'acte de presentació es va fer una crida a que s'animi més gent a fer aquestes anades al col·legi amb bicicleta.

La festa ciclista ha estat possible a la col·laboració de Naturetime, Rodabike, Mariné Bicicletes, el Club Ciclista A Pinyó Fix, el Club Esquirols de Cambrils, la Penya Cicloturista Cambrils i Pedals Non Stop. S'estima que la participació ha estat d'unes 2.300 persones.

Diferents imatges de l'activitat ciclista d'aquest darrer cap de setmana al Cambribike, amb l'epicentre de les activitats al parc del Pinaret (Fotos: Lluís Rovira i Barenys)

 

Comenta aquest article