Informació general

Solidaritat

La pluja no evita que desenes de persones es «deixin prendre el pèl» per l’ELA (conté galeria fotogràfica)

El Port acull una exitosa setena edició d’aquesta iniciativa solidària dedicada enguany a recaptar fons per ajudar als malalts d'Esclerosi Lateral Amiotròfica

Per Cristina Sierra

Petits i grans es van sumar a la iniciativa solidària celebrada, un any més, al Port
Petits i grans es van sumar a la iniciativa solidària celebrada, un any més, al Port | Cristina Sierra

Cambrils va tornar a demostrar, ahir al matí, la seva vessant més solidària amb la iniciativa "Deixa’t prendre el pèl". El Port es va omplir de desenes de persones que, tot i la pluja, van bolcar-se en la iniciativa que enguany tenia l’objectiu de recaptar fons per ajudar als malalts d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

La setena edició de l’acte solidari, impulsat pel cambrilenc Javi Torrente, va comptar amb la participació de 58 barbers, perruquers, esteticistes i massatgistes que van atendre amb un gran somriure a totes les persones que es van "deixar prendre el pèl". El tall simple tenia un preu de 10 euros; l’afaitat de barba, 10 euros; tallar i pentinar, 16 euros; pintar-se les ungles, 10 euros, i el servei de massatge, 10 euros. També hi havia l’estand de la botiga Animal Cambrils que pentinava els gossos per 10 euros.

A més dels talls de cabell solidaris, durant tot el matí hi va haver servei de bar, coca amb xocolata, venda de diferent marxandatge amb la col·laboració de la Penya Barça Cambrils, activitats a càrrec de Tiburón Crossfit i Rem Cambrils i sortejos.  Un dia ple de solidaritat que va comptar amb les actuacions dels Nyanyos Timbalers, el bateria Axel Llambrich, la ballarina Laia Martorell, el tribut a Sabina de Jan Cruz i el violí de Misha, així com la divertida participació de les dones que van prendre part en la Fancy Women Bide Ride. 

Javi Torrente: "Estem molt satisfets, la gent ha respost com sempre"

Javi Torrente, expressava a revistacambrils.cat la seva alegria per haver aconseguit que aquesta iniciativa tornés a ser un èxit. Com deia, per primer cop en set edicions la pluja va fer acte de presència però no va impedir que cambrilencs i residents de municipis veïns tinguessin ganes de participar. "La veritat és que la gent ha respost com sempre. D’entrada ja hi havia 100 serveis que s’havien reservat online. El temps ha espantat una mica però estem molt satisfets", afirmava.

Prova de l’èxit va ser que cap a les 13h s’hagués de tallar la cua de les dones. "Només tenim deu perruqueres i hem hagut de posar el límit a 120 serveis. Entre les deu perruqueres que hi ha s’han fet 12 serveis cada una en tot el matí, és una passada. Estem molt contents", deia.

Pel que fa al nombre de barbers, enguany van ser 36 els que van venir a Cambrils per oferir els seus serveis. "De barbers no hem pogut fer el control de talls encara perquè hi ha 36 i van treballant. Hi ha un bon ritme de venda de tiquets", apuntava quan faltava poc menys d’una hora per finalitzar l’acte.

Sobre la recaptació, en els propers dies es donarà a conèixer la xifra que es destinarà íntegrament a la lluita contra l’ELA. Com deia Torrente, només amb patrocinadors ja havien aconseguit gairebé 10.000 euros. "Crec que arribarem a una molt bona xifra. Estem molt satisfets. Hi ha molta gent que es pren aquest acte com una cita anual. Venen tota la família, passegen, fan el vermut i participen en la causa", assegurava.