Informació general

Meteorologia

Un xàfec intens provoca inundacions i afectacions a la zona litoral cambrilenca

El moment de més intensitat de precipitació va ser al voltant de les 3 de la tarda i en total es van recollir 42'8 litres/m2 segons les dades de l'estació meteorològica de la Casa Sant Josep

Per Lluís Rovira i Barenys

Zona de Vilafortuny a l'avinguda de la Diputació, plena d'aigua, ahir a la tarda
Zona de Vilafortuny a l'avinguda de la Diputació, plena d'aigua, ahir a la tarda | Cedida

La pluja va fer acte de presència ahir, durant bona part del matí i especialment al migdia. El moment de més intensitat de precipitació va ser al voltant de les 3 de la tarda i en total es van recollir 42'8 litres/m2 segons les dades de l'estació meteorològica de la Casa Sant Josep tot i que en altres mesuraments pluviomètrics fets a Cambrils es van enregistrar fins a 50 litres/m2. La pluja també va anar acompanyada de llamps i trons.

La intensitat de la pluja, en determinats moments, va fer que es produïssin els habituals acumulaments d'aigua sota els ponts de la via fèrria. Al pont de Vilafortuny hi va quedar un cotxe atrapat que va quedar cobert completament per l'aigua. En aquesta zona es va haver de tallar la circulació per l'avinguda de la Diputació així com al camí de Vilafortuny al seu pas per la riera de Riudoms, al Molí de la Torre i al vial de Cavet. L'avinguda de Vilafortuny es va reobrir al trànsit ahir a les 18 h.

La platja de l'Esquirol també va resultar força afectada per l'aiguat. S'hi van obrir uns quants escòrrecs i uns quants contenidors de les escombraries d'aquesta zona van fer cap dins la mar. Els operaris de les empreses de serveis ja es van posar a treballar per mirar de restablir la normalitat a les platges i recol·locar les tapes del clavegueram que havien quedat desplaçades.

D'altra banda, la Rambla de Jaume I va aparèixer amb restes de deixalles i amb alguna rata morta, com ve es mostrava a través de les xarxes socials.

Cotxe atrapat sota el pont de l'antiga via fèrria, a Vilafortuny (foto: Policia Local)
Pluja intensa ahir al voltant de les 15 h (Foto: Lluís Rovira i Barenys)
Contenidors a la playja de l'Esquirol, aquest matí (foto: cedida)

 

Comenta aquest article