Vandellòs i Hospitalet de l'Infant, Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant

Mercat Medieval

S'ajorna la inauguració del XXVII Mercat Medieval de l'Hospitalet de l'Infant a causa de la pluja

Se celebrarà demà a les 11 del matí i les activiatas previstes pel cap de setmana es mantenen

Per Redacció

El Mercat Medieval se celebrarà el 16 i el 17 de setembre
El Mercat Medieval se celebrarà el 16 i el 17 de setembre | Cedida

S'ajorna la inauguració de la XXVII Mercat Medieval de l'Hospitalet de l'Infant, prevista per avui divendres 15 de setembre a les 18 h. A causa de la pluja, aquest acte se celebrarà demà dissabte, 16 de setembre, a les 11 h. Del 15 al 17 de setembre, a l’entorn de l’emblemàtic Hospital del Coll de Balaguer, se celebrarà el Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant. En aquesta 27a edició, al voltant de la Plaça Catalunya s’hi instal·laran un centenar de parades, vint de les quals seran locals, on es vendran productes d’artesania, d’alimentació o de teràpies naturals, entre d’altres.

També tindrà lloc el tradicional sopar medieval del dissabte a la Plaça Berenguer d’Entença, amb un espectacle de foc de Toniton. Enguany, com a novetat, aquest àpat començarà més aviat, a les 21:30 h, amb el I Concert Acústic, a càrrec de La Torna. A més, com cada any, hi haurà diverses cercaviles musicals i espectacles de carrer gratuïts, tallers i demostració d’oficis per tota la ubicació del Mercat (de llauner, bufador de vidre, fuster, cisteller, picapedrer i encunyador de monedes) i un espai de jocs tradicionals per a la canalla al carrer Estació.

La cloenda del Mercat està prevista per al diumenge a les 21:30 h a la Plaça Berenguer d’Entença i anirà a càrrec del Ball de Diables de l’Hospitalet de l’Infant, els tabalers i el Cavallet de Mar de Foment Cultural de l’Hospitalet de l’Infant.

Retorn a l'època medieval

Amb aquesta festa, l’Hospitalet de l’Infant retornarà un any més a l’època medieval quan, al voltant de l’Hospital del Coll de Balaguer, fundat per l’Infant Pere l’any 1344 i avui dia declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN), es va bastir el nucli de població que donaria lloc al poble.

La regidora de Comerç, Sílvia Pujol, ha destacat l’increment del nombre de parades que hi haurà en aquesta edició: un centenar, una vintena més que l’any passat i ha explicat que es recuperaran les oques “com a atractiu per als infants”.

El Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant està organitzat per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de la Diputació de Tarragona.

El programa d’actes complet, amb els horaris, i les bases del concurs de fotografia que ha organitzat la Regidoria de Comerç amb la col·laboració de l’Associació de Comerços de l’Hospitalet de l’Infant i la Vall de Llors, es pot consultar a la web de l'ajuntament.

Actes complementaris

En el marc de la celebració del XXVII Mercat Medieval de l'Hospitalet de l'Infant, la Secció d’Història i Patrimoni de Foment Cultural ha organitzat per al diumenge 17 de setembre, a les 11 h, una conferència titulada "Les vespres sicilianes: l’expansió territorial de la Corona d’Aragó a finals del segle XIII", a càrrec de l’historiador Guifré Colomer. Aquesta xerrada tindrà lloc a la Casa de Cultura Blanca d’Anjou, a la Sala Ferrer Malet.

La mateixa sala acollirà el dilluns 18 de setembre, a les 19 h, una altra conferència. En aquest cas, organitzada pel Centre d'Estudis de l'Hospitalet de l'Infant (CELHI), sota el títol «Mujeres danzantes en la iconografía medieval: entre sagrado y profano». La impartirà la Dra. Licia Buttà.

Comenta aquest article