Esports

Ciclisme

Més de 2.500 persones participaran a les activitats de la 4a Cambribike aquest cap de setmana

La fira ciclista per excel·lència a Cambrils comptarà amb activitats, sortides i rutes per a totes les edats i tots els públics

Per Andreu Dalmau

Camí Mendoza va destacar la importància d'aquest esdeveniment a nivell turístic i econòmic
Camí Mendoza va destacar la importància d'aquest esdeveniment a nivell turístic i econòmic | Andreu Dalmau

Torna el Cambribike, la fira a pedals per excel·lència del nostre municipi que omplirà d'activitat el cap de setmana amb competicions federades i no federades, exposicions, tallers d'educació viària i molt més. Enguany, el Cambribike també serveix per celebrar els 50 anys de la Penya Cicloturista Cambrils que organitza la quarantena Festa de la Bicicleta.

“La bicicleta ha de ser fonamental en la nova mobilitat, estem molt lluny d'altres països”, destacava l'alcalde Alfredo Clúa, “gràcies al Cambribike podem veure que la bicicleta és importantíssima per la salut”. La regidora d'Esports, Camí Mendoza, també va destacar la importància d'aquest esdeveniment a nivell turístic i econòmic ja que atraurà, només en participants, a més de 2.500 persones.

La festa ciclista ha estat possible a la col·laboració de Naturetime, Rodabike, Mariné Bicicletes, el Club Ciclista A Pinyó Fix, el Club Esquirols de Cambrils, la Penya Cicloturista Cambrils i Pedals Non Stop. Les activitats començaran aquest divendres a la tarda i s'allargaran fins diumenge al migdia. Entre totes elles, destaquen les dues competicions federades: la Kids Cup Tarragona MTB, que es disputarà dissabte al matí, i la Copa Tarragona Trial, que se celebrarà diumenge.

La Penya Cicloturista Cambrils celebrarà el seu 50è aniversari el diumenge 17 de setembre amb una presentació i la 40a Festa de la Bicicleta, un recorregut de 9 quilòmetres per tot Cambrils, de caràcter familiar, i per la qual ja hi ha inscrites unes 800 persones.

A mes a més, hi hauran activitats d'educació viària i cinc sortides per a totes les edats com la Cursa Kids –dissabte a la tarda, entre 0 i 12 anys–, la Nocturna BTT –queden poques places per aquesta activitat que es durà a terme la nit de divendres–, la Fancy Woman Bike Ride Cambrils –que se celebrarà diumenge al migdia i enguany arriba a la seva cinquena edició– o l'exhibició de trial que farà l'excampió del món Àngel Batlle.

Ciclisme inclusiu i solidari

Al Cambribike també hi haurà espai per al ciclisme inclusiu, ja que, es recuperarà l'acció de sensibilització de l'ONCE, que portarà quatre tàndems i participarà en alguna de les marxes del cap de setmana. Els assistents a la fira ciclista també podran conèixer la realitat de les persones invidents vivint l'experiència de circular en bicicleta sense veure res i assistits per un guia.

L'activitat social Pedals Non Stop s'integrarà per primera vegada al Cambribike i servirà per recaptar fons per a la lluita contra el càncer infantil. Quatre-centes bicicletes prendran part d'aquesta ruta solidària per la qual només queden una vintena de places lliures.

Una altra novetat d'enguany serà l'exposició de fotografies, vídeos i bicicletes antigues, que permetrà veure l'evolució de la mecànica i el disseny de les bicicletes amb el pas del temps. També hi haurà espais de fisioteràpia, tallers de mecànica, un punt de venda de marxandatge on es podran aconseguir els mailllots del Cambribike que l'any passat van ser molt demandats.

Comenta aquest article