Societat

Festa Major

La Cosina, Auxili i Dalton Bang protagonitzen un multitudinari concert de la Diada (conté galeria fotogràfica)

El concert va posar el punt i final a tot un reguitzell d’actes festius de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí que s’han succeït en aquest llarg cap de setmana festiu

Per Lluís Rovira i Barenys

La Cosina va encetar les actuacions del concert de la Diada, ahir la nit al Parc del Pinaret
La Cosina va encetar les actuacions del concert de la Diada, ahir la nit al Parc del Pinaret | Lluís Rovira i Barenys

La música de La Cosina, Auxili i Dalton Bang, en el concert de la Diada que es va celebrar ahir a la nit al parc del Pinaret, va posar el punt i final a tot un reguitzell d’actes festius de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí que s’han succeït en aquest llarg cap de setmana festiu. El concert va ser multitudinari i per segon any consecutiu, es va celebrar sense patir per les inclemències meteorològiques. Recordem que la pluja va impedir la celebració del concert de l’any 2019 mentre que la pandèmia va afectar les edicions de l’any 2020 (que es va celebrar amb el públic assegut i amb mascareta) i 2021, afectat per la pandèmia i finalment suspès per la pluja.

La Cosina enceta el concert

La Cosina, el grup liderat per la cambrilenca Clara Colom i gestat a Cambrils, va obrir el concert amb el seu estil alegre i desenfadat. La Cosina es va estrenar aquest passat mes de maig i es troba en la promoció del seu primer treball Hores vinguin, publicat el mes d’abril i accessible a través de Spotify i Youtube. La Cosina tocava a casa i això es va notar amb l’entrega que van mostrar els seguidors incondicionals del grup i de la moltíssima gent que poc a poc va anar omplint el recinte del Pinaret.

La gira S.O.S 2023 d’Auxili s’atura a Cambrils

El grup valencià Auxili va agafar el relleu del grup cambrilenc. Els valencians, que ja havien participat en el concert de la Diada de l’any 2018, van fer, ahir, un nou concert a Cambrils aquest cop dins la seva gira S.O.S. 2023. El ritma ska i reggae amb tocs de mestissatge dels valencians es va encomanar al nombrós públic que va gaudir d’un gran concert en el que no hi van faltar els missatges antifeixistes de les cançons del grup i de les proclames que es van fer des de l’escenari.

El concert el va tancar el grup de versions Dalton Bang. Els terrassencs van desgranar un variat repertori i van posar el punt i final al concert de la Diada, cap a quarts de 4 de la matinada. Recordem que el grup Strombers era qui havia de completar el cartell del concert però van suspendre la gira a meitats d’estiu per problemes de salut del cantant del grup i van ser substituïts a darrera hora pels Dalton Bang. D’altra banda, els Dalton Bang ja havien participat en una anterior Festa Major de la Mare de Déu del Camí, concretament en el concert de la Nit del Foc de l’any 2019 juntament amb Pepet i Marieta.

En els intervals de les actuacions dels grups el cambrilenc DJ Dimuca va ser l'encarregat de posar la música. Com en tots els actes en els que hi ha hagut música aquesta Festa Major, va tornar a sonar un parell de vegades la versió remix dels Goigs de la Mare de Déu del Camí, el gran hit de la Festa Major d'enguany i que el públic cambrilenc ja s'ha fet seu.