Informació general

Ple

Jordi Barberà a Oliver Klein: «Jo no fa vint anys que m’arrossego per aquest ple municipal»

El regidor d’Educació i Cultura i el portaveu del Nou Moviment Ciutadà protagonitzen una picabaralla dialèctica en la darrera sessió plenària

Per Cristina Sierra

Jordi Barberà intervenint durant el ple municipal del passat dijous
Jordi Barberà intervenint durant el ple municipal del passat dijous | Andreu Dalmau

Continuen els moments de tensió als plens de l’Ajuntament de Cambrils. En les tres sessions plenàries que s’han celebrat des de la constitució del nou govern s’han viscut situacions incòmodes entre govern i oposició, especialment quan el torn de paraula el té el portaveu del Nou Moviment Ciutadà, Oliver Klein, que intervé en la majoria de punts de l’ordre del dia.

El darrer episodi tens el van protagonitzar el mateix Klein i el regidor d’Educació i Cultura, Jordi Barberà, que va reprendre a l’exbatlle la seva actitud als plens. El punt que s’estava tractant era la ratificació del conveni de col·laboració signat en el marc del Projecte Singulars 2021 entre el Consell Comarcal del Baix Camp, l’Ajuntament de Cambrils, l’Ajuntament de la Selva del Camp, l’Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell i Iniciatives de Desenvolupament Les Tàpies SA (IDETSA). Klein va demanar a l’alcalde Alfredo Clúa i a Jordi Barberà que expliquessin en què consistia aquest projecte i que diguessin "la voluntat que hi ha de tirar endavant programes similars". 

Però en el torn de resposta, el regidor d’En Comú Podem va qüestionar aquesta petició de Klein. "Crec que vostè ha arribat de vacances i no ha assistit a cap comissió informativa. Té dret a fer vacances. Però no em sembla correcte que li hem de donar l’explicació de tots els punts quan ja s’ha fet a les comissions", va expressar mentre Klein afirmava que el que estava apuntant no era "correcte". Barberà va continuar dient-li: "vostè ha de triar si vol o no aprovar-ho -en referència al conveni-, em sembla que ara mateix donar explicacions sobre la dificultat que aquest programa ha tingut en el passat i com serà en el futur no em correspon donar-li".

Acte seguit, Klein va voler explicar la seva intervenció anterior. "Senyor Barberà, està molt equivocat. Quan li pregunto al ple és perquè s’expressi davant els cambrilencs. Pot escollir explicar-ho de forma positiva, amb les seves intencions, i l’altre és respondre en què vostè ha estat parlant dos minuts però no ha dit absolutament res. Al ple s’informa al ciutadà i això era el que volia. No té res a veure el que m’ha dit amb el que li he preguntat, vostè ha de fer la seva feina que és contestar", va manifestar. 

Jordi Barberà: "Em centraria en fer una oposició responsable i no aprofitar l’ús de la paraula de manera constant per exhibir-se"

Barberà va agrair els "consells" de l’exbatlle i va ser aleshores quan va desaprovar la seva actitud a la sala. "Crec que el que hauria de fer és replantejar si la seva assistència al ple es limita només a l’ús de la paraula per acabar parlant de lo que vostè li convé, a inflar-se com un gall d’indi, faltar al respecte als altres regidors i a l’alcalde i, no res, tampoc avui veníem a parlar sobre quin és el règim d’assistències i ha aprofitat el punt per recordar-nos una sèrie de coses. Aquí venim a aprovar aquest conveni. Tot el que es pugui millorar, es farà. En aquests 30 dies hem pogut fer coses que vostè en dos anys ha estat incapaç de tirar endavant", va afirmar.

El regidor d’En Comú Podem va cloure la seva intervenció donant el seu consell a Klein. "Em centraria en fer una oposició una mica responsable i constructiva i no aprofitar l’ús de la paraula de manera constant per exhibir-se. Evidentment que em falta experiència, jo no fa vint anys que m’arrossego per aquest ple municipal", va verbalitzar.

Comenta aquest article