Societat

Festa Major

Activitats per la canalla, tast de vins i nit de monòlegs clouen la programació a l'espai vilero (conté galeria fotogràfica)

Els actes d'ahir a la tarda i nit a la Torre del Llimó, englobats dins la Tarda Vilera, van ser molt concorreguts

Per Lluís Rovira i Barenys

Activitat per la canalla, a la torre del Llimó, amb el grup Pell de Gallina
Activitat per la canalla, a la torre del Llimó, amb el grup Pell de Gallina | Lluís Rovira i Barenys

L’anomenat espai vilero, la Torre del Llimó, va tancar portes als actes vileros d’enguany amb un reguitzell d'actes que es van celebrar ahir a la tarda, vespre i nit i que va acollir activitats i espectacles per a públics d’edats ben diferents. Els primers actes de la jornada festiva van anar destinats a la canalla. Així doncs al tram superior del carrer de les Creus es van fer uns tallers infantils a càrrec del Ball de Diables els Cagarrieres i emmarcats en la celebració del 20è aniversari de la colla.

A mitja tarda l’activitat ja va passar a dins del pati de la Torre del Llimó amb l’espectacle d’animació infantil a càrrec del grup Pell de Gallina, va fer saltar i ballar els més petits, amb l’acompanyament puntual de pares i mares.

Tast de vins i nit de monòlegs

Al vespre es va iniciar la programació destinada a un públic diferent amb un tast de vins del celler Clos Pachem, de la DOQ Priorat, a càrrec de l’enòleg cambrilenc Jordi Rovira Fortuny. El tast va ser molt didàctic i a banda de centrar-se en els vins d’aquest celler de Gratallops, l’enòleg va fer una pinzellada del que és fer vi al Priorat històric, el seu rendiment i les seves particularitats. Clos Pachem treballa les dues varietats característiques del Priorat, la Garnatxa negra i el Carinyena, amb vins monovarietals i amb cupatge, tal com es va encarregar de mostrar Jordi Rovira.

Després del tast de vins, la gent va tenir l’opció de sopar al recinte de la Torre del Llimó amb els food trucks que s’hi van instal·lar. Més tard va ser el torn dels dos monologuistes, Andrés Fajngold i Raquel Hervás. L’argentí-català Fajngold, popularitzat a través del programa de TV3 Zona Franca, va ser el primer a actuar i amb el seu estil pausat, va anar introduint el tema dels vileros i mariners en diferents moments del seu espectacle. A continuació va ser Raquel Hervás, que amb el seu estil enèrgic, va acaparar tota l’atenció amb les seves constants cites autobiogràfiques. Cal dir que el recinte vilero es va omplir de gom a gom.

La darrera activitat de la nit i que va cloure l’espai vilero va ser la música que el PD Patu va punxar fins les 2 de la matinada.