Vandellòs i Hospitalet de l'Infant

Català

S'inicia la inscripció als nous cursos de català de l’Hospitalet de l’Infant

El període per apuntar-s’hi serà del 12 al 15 de setembre i les classes començaran el 21 de setembre

Per Redacció

Cartell amb la informació dels cursos
Cartell amb la informació dels cursos | Cedida

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus i l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant reprenen els cursos de català corresponents al primer trimestre del curs 2023-2024. Els cursos que s'impartiran de manera presencial, a la sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l'Hospitalet de l'Infant a partir del 21 de setembre seran dels nivells bàsics, adreçats a persones amb cap o pocs coneixements de llengua catalana. En concret, s’hi oferiran els nivells Bàsic 1 (dimarts i dijous, de 18 a 20 h), Bàsic 2 (dimarts i dijous, de 9:30 a 11:30 h) i Bàsic 3 (dimarts i dijous, de 15:30 a 17:30 h). La resta de nivells es brindaran en la modalitat en línia.

Les inscripcions per als cursos generals s'estructuren en dos torns: preferent, els dies 12 i 13 de setembre (per a antics alumnes inscrits a un curs del Consorci per a la Normalització Lingüística durant els últims 12 mesos) i general, els dies 14 i 15 de setembre (per a tothom que tingui interès a aprendre català). Les sol·licituds es podran fer en línia, mitjançant la plataforma d'inscripció als cursos de català, des del dimarts 12, a les 9 h, fins al divendres 15, a les 20 h.

Les inscripcions també es podran fer presencialment, en aquest cas, els dies 12 i 14 de setembre, de 9:30 a 13:30 h i de 15.30 a 19 h, a la Sala Ferrer Malet de la Casa de Cultura Blanca d’Anjou de l’Hospitalet de l’Infant.

Les proves de nivell

Abans de fer la inscripció, les persones que no hagin fet un curs al Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) durant els darrers 12 mesos o que no puguin acreditar tenir coneixements de català hauran de sol·licitar una prova de nivell per determinar quin curs és el més indicat per a elles. Es pot sol·licitar en línia a la plataforma d'inscripcions o presencialment als centres de normalització lingüística fins al 8 de setembre.

L'alumnat de tots els nivells té dret a una reducció del 50 o el 70 % de la matrícula. Se'n podran beneficiar les persones en situació de precarietat, pensionistes, de família monoparental o nombrosa o que tinguin una discapacitat reconeguda igual o superior al 33 %. Els cursos inicials i bàsic continuen sent gratuïts per tal de garantir l'atenció a les persones amb menys coneixement de la llengua.

Amb l'objectiu de millorar l'experiència de l'usuari, s'ha redissenyat la pàgina d'inscripcions del web del CPNL per fer més entenedor el procés d'inscripció i s'han afegit dues guies de suport: una guia sobre com determinar en nivell i una guia per a la inscripció, que recullen els dubtes més freqüents dels usuaris.

 

 

Comenta aquest article