Informació general

Turisme

Fins a un 95% d'ocupació als allotjaments turístics de Cambrils durant el mes d'agost

L'última hora ha caracteritzat les reserves arreu de la demarcació i les estades, majoritàriament, han estat més curtes

Per ACN

Imatge de la platja del Regueral aquest mes d'agost
Imatge de la platja del Regueral aquest mes d'agost | Lluís Rovira i Barenys

Els allotjaments turístics del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre han assolit una mitjana del 90% durant el mes d'agost, segons dades de l'AEHT (Federació d'Associacions d'Empresaris d'Hostaleria de la Província de Tarragona). En el cas de la costa, durant les setmanes centrals, s'ha arribat al 98%. Cambrils és un dels llocs on ha estat més constant aquesta mitjana, assolint fins al 95% d'ocupació durant tot el mes d'agost.

L'última hora ha caracteritzat les reserves arreu de la demarcació i, per altra banda, les estades, majoritàriament, han estat més curtes. El perfil de client varia segons el territori i manté el perfil habitual, però en el cas de cases rurals, s'ha detectat un augment del client de proximitat. Pel que fa a apartaments turístics, l'ocupació també ha rondat el 90%, assolint la plena ocupació fins a la tercera setmana d'agost en municipis com Tarragona.

Setembre al 80%

Respecte a les previsions pel setembre, tot i que el percentatge de reserves encara és baix –aproximadament d'un 30%– s'espera tancar la temporada amb una ocupació del 75 o 80%. El mes de la tornada a l'escola, doncs, es caracteritza per les reserves d'última hora i per un canvi en el perfil de client que combina el turisme vacacional amb el de negocis, sobretot durant la segona quinzena.

En relació amb la restauració, s'ha viscut un agost de pràcticament plena ocupació la setmana anterior i posterior al 15 d'agost, arribant al 100% els caps de setmana i al 80% entre setmana en alguns punts del territori.

Comenta aquest article