Informació general

L'Ajuntament presenta a Joan Berguedà com a nou cap de la Policia Local de Cambrils

Per Judit Pinazo

Joan Berguedà, nou cap de la Policia Local, ahir al matí en les dependències de la Policia Local de Cambrils acompanyat de dos treballadors

Joan Berguedà serà a partir del proper 1 de setembre el nou cap de la Policia Local de Cambrils. Ahir al matí es va fer la seva presentació pública davant dels mitjans de comunicació. A l'acte van assistir-hi l'alcalde en funcions -Joan Mas- i la regidora de Protecció Ciutadana i Mobilitat -Laura Forcadell-. Berguedà que ha estat escollit entre un total de 12 aspirants de diferents cossos de policia de Catalunya, té 48 anys i és nascut a Reus, tot i que fa 7 anys que viu a Cambrils. En la seva trajectòria personal destaca el seu pas pel cos dels Mossos d'Esquadra, amb funcions de cap de Trànsit a les Terres de l'Ebre recentment i abans com a director de l'àrea Central d'Investigació d'Accidents de Trànsit a Sant Feliu de Llobregat.

Responsabilitat, experiència i il·lusió

En la presentació d'ahir Berguedà explicava que el fet d'encapçalar una reestructuració en el cos de la Policia Local el motivava molt i que el projecte "serà tot un repte". Berguedà va destacar també la seva voluntat d'aportar al cos de la Policia Local tots els seus coneixements adquirits en el seu pas pel cos dels Mossos d'Esquadra i que serà positiu alhora d'una bona coordinació quan s'efectuï el desplegament, previst per l'any 2008. Berguedà no va voler negar que el fet de poder treballar en el municipi on té la seva família i els seus amics, ha estat un dels motius que l'han motivat a acceptar el nou lloc de treball. Berguedà afirmava ahir que pot aportar responsabilitat i molta il·lusió "arribo amb l'esperit de poder ensenyar, formar i poder aportar i també amb moltes ganes d'aprendre del que em pugui ensenyar l'excel·lent plantilla de la que disposa la Policia Local de Cambrils".

Per la seva banda, Forcadell, va explicar que Berguedà compta amb tot el suport de la regidoria i de l'equip de govern, i que té l'encàrrec "d'estructurar adequadament el servei de la policia, per tal d'imposar-hi unes directrius clares de treball i d'exigir el compliment per part dels agents".

Primer pas de la reestructuració

La incorporació de Berguedà respon a la voluntat de l'Ajuntament de tirar endavant el Pla de Millora de la Policia Local, que contempla una nova organització estructural en planificació de serveis i en gestió operativa. Segons explicava ahir l'alcalde en funcions -Joan  Mas- la incorporació d'aquest nou càrrec és el primer pas de tot els canvis que ha d'introduir el Pla de Millora.

Segons Mas aquesta és la primera acció amb la finalitat "d'incrementar els nivells de seguretat de Cambrils". Mas recordava ahir que per fer-ho es dotarà el municipi de més efectius policials, es modernitzaran les actuals instal·lacions de la policia amb la construcció d'una nova comissaria i es millorarà la formació dels agents.

Recordem que el fins ara intendent de la Policia Local –Esteve Mariné– mantenint el mateix rang, passarà a desenvolupar altres tasques més administratives, que fan referència al control dels expedients que es generen a la casa i a la gestió dels aparcaments públics.

Comenta aquest article