Societat

Festa Major

Els Xiquets de Cambrils completen la millor actuació de la temporada a la diada castellera de la Festa Major (GALERIA)

Van descarregar el 4 de 6, el 2 de 6, després de no portar aquest castell a plaça des de l'any 2019, i el 5 de 6 en una diada on van estar acompanyats pels Xiquets de Reus i els Xiquets del Serrallo

Per Alejandro Balaguer

Xiquets de Cambrils carregant el 5 de 6
Xiquets de Cambrils carregant el 5 de 6 | Kërzops

Els Xiquets de Cambrils van completar la millor actuació de la temporada i van portar dues estrenes a la diada castellera de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí, celebrada el passat diumenge 3 de setembre. La colla sempre té aquesta data assenyalada al calendari amb l’objectiu de portar una diada de màxims i aquesta ocasió no va ser una excepció. A primera ronda van apostar per un 4 de 6 de tràmit i que va servir per agafar confiança. La gran estrena de la jornada va arribar a la segona ronda en forma de 2 de 6. Després de no portar aquest castell a plaça des de l’any 2019, van aconseguir descarregar-lo de manera solvent i sense dificultats. Amb l’eufòria d’haver assolit aquesta fita, van completar amb fermesa el primer 5 de 6 del curs. Van arrodonir una diada excel·lent amb dos pilars de 4 i un pilar de 4 de sota.

El 2 de 6 dels Xiquets de Cambrils (Foto: Kërzops)

 

La plaça de la Vila també va gaudir dels castells dels Xiquets de Reus i els Xiquets del Serrallo. Els de la camisa avellana, condicionats per algunes baixes, van completar el 5 de 7, el, 2 de 7 i el 3 de 7 i van cloure la diada amb un vano de 5 Per altra banda, els del barri mariner tarragoní van descarregar el 4 de 7 amb l’agulla, el 5 de 7, aquest després d’intent desmuntat, i el 3 de 7 i van finalitzar l’actuació amb un pilar de 5 i tres pilars de 4. Prèviament, les dues colles van entrar a plaça amb un pilar de 4 caminant.

Gerard Pinyol: “Un estiu amb bons assajos i diades solvents ens ha permès fer un pas més i estrenar la gamma alta de sis”

Gerard Pinyol, cap de colla dels Xiquets de Cambrils, va comentar que l’estrena de la gamma alta de sis era un repte i que al llarg de la temporada dubtaven si seria possible estrenar-la. Tot i això, va explicar que gràcies a un estiu amb una bona assistència als assajos i amb diades solvents els havia permès fer un pas més. Sobre aquest fet, va afirmar que la plaça de la Vila sempre els convida a fer coses i que la diada havia estat molt tranquil·la, amb molta confiança i concentració, i que el sacrifici de la gent s’havia vist recompensat. Finalment, després d’un moment d’eufòria com aquest, va remarcar que tenen un tram de final de temporada amb tres diades i caldrà veure si es manté aquesta energia.

El 5 de 6 dels Xiquets de Cambrils (Foto: Kërzops)

 

Festa amb motiu del 30è aniversari de la colla

El dissabte 9 de setembre, els Xiquets de Cambrils celebraran una festa oberta per a tothom amb motiu del seu 30è aniversari. Els actes s’iniciaran a les 10 hores amb una cercavila animada per la xaranga Bufacanyes que sortirà des del local de la colla situat al passeig Albert i recorrerà diversos carrers fins a arribar al parc del Pinaret. A continuació, a partir de les 11 hores, s’organitzaran diversos jocs castellers a càrrec dels Xics del Xurrac dins del recinte del parc. La jornada finalitzarà amb un vermut animat per The Covermakers i un dinar popular amb arròs. El preu del dinar és de 10 euros per adults i 5 euros per la canalla i els tiquets es poden adquirir fins al dia 7 de setembre als establiments Carlin, Roto&Cosido i Sant Salvador.

Els Xiquets de Cambrils van tornar a descarregar el 4 de 6 (Foto: Kërzops)